Maraş'ta mühimmat patlaması: 1 ölü, 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Maraşta mühimmat patlaması: 1 ölü, 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 09:13

KAHRAMANMARAŞ'ta, askeri mühimmatın yeraldığı tatbikat alanında, bazı aileler metal hurda topladığı sırada bir patlama meydana geldi. Olayda, 2 yaşındaki Medine Avcı adındaki kız çocuğu hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Patlama, dün saat 18.00 sıralarında, Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Narlı Beldesi'nin Denizli Köyü yakınlarındaki askeri tatbikat alanında meydana geldi. Gaziantep'te konuşlu 5'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın askeri tatbikat alanındaki hurdaları toplamaya gelen aileler, akşama kadar demir topladı. Havanın kararmasıyla birlikt akşam yemeği için hazırlık yaparlarken 2 yaşındaki Medine Avcı, boş araziye oynamaya başladı. Bir süre sonra bulduğu havan mermisiyle ailesinin yanına dönen küçük kızın elindeki mühimmat büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonucu 26 yaşındaki Salih Avcı, 24 yaşındaki Sultan Avcı, 4 yaşındaki Nidel Tilkiciri ağır yaralanırken Medine Avcı olay yerinde yaşamını yitirdi.


‘BOMBAYI KÜÇÜK KIZIM BULUP BİZE GETİRDİ’

Haberin Devamı

Yaralılar, ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Kazanın şokunu üzerinden atamayan ve kızının ölümünden habersiz olan anne Sultan Avcı, patlama anını şöyle anlattı:
“Biz demir gibi hurda şeyler toplamak için oraya gelmiştik. Akşam olduğunda, çocuklarımızla orada yemek yiyorduk, birden bomba patladı. Çocuğumun yüzü parçalandı. Çocuğumun yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum, kocamın parmakları koptu. Biz Gaziantep'te yaşıyoruz. Biraz demir toplayıp satmayı düşünüyorduk. İşte böyle bir kaza başımıza geldi. Küçük kızım gitti, bombayı buldu getirdi. Böyle sarı gibi bir şeydi. Kızım getirdi, böyle ağzı açılmıştı. Biz de patlamıştır dedik, aldı getirdi yere indirdiği zaman birden patladı. Kızım havaya uçtu. Kucağımdaki çocuğa da mermi vurdu.”


Yaralıların tedavisi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde devam ederken patlamayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!