Manyas Barajı'nda sular yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Manyas Barajında sular yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 14:50

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, baraja kıyısı bulunan Hamamlı, Kocagöl ve Akçaova köyleriyle Kızıksa beldesinde ekili 8-10 bin dekar tarım arazisi, karların erimesi ve yağışlar yüzünden sular altında kaldı.

DSİ yetkilileri, Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı'ndaki su seviyesini makul seviyede tutabilmek için Bandırma'nın Ergili köyünde bulunan regülatör kapaklarının açılarak, suyun Karacabey Ovası'na akışının sağlandığını bildirdiler.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, ekili alanların su altında kaldığı Hamamlı, Akçaova ve Kocagöl köyleriyle Kızıksa beldesinde, sular altında kalan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Danç, arazilerin göle yakın olması nedeniyle bu sıkıtının sürekli yaşadığını ifade ederek, gerçek zararın havaların ısınmasıyla ortaya çıkacağını, buğdayların çürüme ihtimalinin çok yüksek olmasının yanı sıra özellikle pancar ekiminin güçleşeceğini belirtti.

Hüseyin Danç, şu anda kesin olmamakla birlikte 8-10 bin dekar ekili alanın su altında olduğunu kaydederek, bir an önce su tahliyesinin yapılması istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!