Manukyan'ın oğlu 110.5 bin YTL'yi kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Manukyanın oğlu 110.5 bin YTLyi kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 15:08

BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi, genelev işletmeciliği yapan ve 2001 yılında ölene kadar birçok kez vergi rekortmeni olan Matild Manukyan'ın iki evini ‘Kamberler Tarih ve Kültür Parkı Projesi’ kapsamında kamulaştırmak için harekete geçti. Kamulaştırma için kendisine teklif edilen 110.5 bin YTL'yi Manukyan'ın tek mirasçısı olan oğlu Kerope Çilingir'in kabul etmemesi üzerine, belediye kamulaştırma davası açtı.

Merkez Osmangazi İlçesi sınırlarındaki Kamberler Mahallesi Devecioğlu ve Alan sokaklarda bulunan biri tek, diğeri 2 katlı evin kamulaştırılması için belediye, Manukyan'ın tek mirasçısı olan oğlu Kerobe Çilingir'e 110.5 bin YTL teklif etti. İstanbul'da oturan Kerope Çilingir, belediyenin teklif ettiği parayı az bulurken, Osmangazi Belediyesi, Kerope Çilingir'e ‘kamulaştırma ve tescil davası’ açtı.

Osmangazi Belediye Başkanı AKP'li Recep Altepe, proje kapsamında kamulaştırma yoluyla toplam 70 bin metrekare alan kazanacaklarını, ilk 40 bin metrekarelik bölümde çalışmaların sonuna yaklaşıldığı ve şu ana kadar 20.5 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödediklerini açıkladı.

Kamulaştırılması öngörülen toplam 358 binadan 297'sini satın aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu binaların 251'inin yıkım işlemini tamamlandık. 61'inin ise kamulaştırma işlemleri sürüyor. Projeyi sorunsuz bir şekilde hayata geçirmemiz için buradaki evlerin tamamını yıkmamız gerekiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!