Mantı geliriyle eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Mantı geliriyle eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 16:51

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde 2 yıl önce kurulan Kayserililer Kültür ve Dayanışma Derneği Meidrich’teki Halkevi'nde ikinci kez mantı gecesi düzenledi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı mantı gecesinde Kayseri’nin geleneksel yemeği olan mantı afiyetçe yenirken, geceden elde edilen gelirin eğitime muhtaç öğrencilere bağışlanacağı açıklandı.

Düsseldorf Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Nuray İnöntepe, AWO Duisburg Uyum Sorumlusu Osman Apaydın, TİAD İkinci Başkanı Mehmet Yıldırım’ın da hazır bulunduğu mantı gecesinde Kayserililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vural Karaarslan ve yardımcısı Vijdan Tufan birlikte yaptıkları konuşmada derneğin çalışmaları hakkında konuklara bilgi verirken birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

MANTI GÜZELİ

Haberin Devamı

Başkan Vural Karaarslan mantı yemeğiyle hemşehrilerini dernek çatısı altında bir araya getirerek şunları söyledi:

/images/100/0x0/55eb2533f018fbb8f8ae3418

“İki yıldan beri süren çalışmalarımız ve hedeflerimiz büyüyor. Bu çalışmalar ışığında hasta yatağı, tekerlekli sandalye ve sağlık malzemelerini bir TIR’la Kayseri’ye gönderiyoruz. Daha da önemlisi kurayla seçtiğimiz Kayseri’nin köyleri Sarız, Akkışla ve Yeşilhızar'da maddi sorunlardan dolayı okuyamayan çocuklara geceden elde ettiğimiz geliri hibe edeceğiz. Eğitime katkı sağlamak için dernek bünyesinde kurduğumuz eğitim fonu ile çalışmalarımız yoğunlaşacaktır.” Başkan mantının tanıtımına yönelik çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Halk Müziği sanatçısı Serkan Vural’la eğlenen Kayserililer halay çekip, karşılama oynadılar. Dernek üyesi genç kızlar konuklara mantı servisini başarıyla yaparken, 17 yaşındaki lise öğrencisi Feyza Yıldırım da mantı güzeli seçildi.

Duisburg’taki mantı gecesinde Kayserililer buluşurken, gecede 17 yaşındaki liseli Feyza Yıldırım (sol başta) mantı güzeli oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!