MAN Türkiye, 552 milyon Euro ciroyu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

MAN Türkiye, 552  milyon Euro ciroyu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:00

MAN Türkiye, 2006’da 551.7 milyon Euro ciro elde ederken, geçen yıl nisanda kurulan MAN Finansal Hizmetler şirketi ile verdikleri 62 milyon Euro kredi ile Avrupa’yı yakaladı.

Haberin Devamı

MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, görevi 1 Şubat 2007 itibariyle Orhan Düzgün’den devir almasının ardından dün ilk kez basının karşısına çıkarak, şirketin 2006 yıl mali sonuçlarını ve 2007 hedeflerini açıkladı. Man Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Carsten Intra ve diğer grup yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bekiroğlu, Türkiye’de kamyon pazarının 2 yıldır yaklaşık 35 bin adetlerde gerçekleştiğini, ancak bu yıl bir miktar küçülme beklediklerini ve toplam   satışların 31 bin adet civarında olacağını söyledi. Bekiroğlu, MAN Türkiye’nin geçen yıl 2 bin 693 adet kamyon sattığını, bu yıl için hedeflerinin ise 2 bin 450 adetlik satış olduğunu otobüste ise yüzde 26.5’lik pazar payı elde ettiklerini söyledi.  Bu arada Man Türkiye’nin, geçen yıl kamyon veya otobüs müşterilerine kredi sağlamak amacıyla kurduğu MAN Finansal Hizmetler şirketi de, Avrupa’da yedi yılda elde edilen finansman rakamlarını, 62 milyon Euro ile Türkiye’de  9 ayda elde etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Man-Scania birleşmesi uzun zaman alır

MAN Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Carsten Intra, soruları da cevaplarken, Türkiye’deki distribütörlüğünü Doğuş Grubu’nun yaptığı ağır vasıta üreticisi Scaina ile MAN birleşmesinin, üretim bazında uzun vadede olabileceğini söyledi. Intra, "MAN’ın yüzde 30’u Volkswagen’in elinde. MAN Yönetim Kurulu’na Volkswagen’den 3 yeni üye girecek. Scaina’nın yüzde 51 hissesi de Volkswagen’in elinde. Sürücü koltuğunda Volkswagen oturuyor. Üç markanın üretim sürecinde birleşmeleri uzun zaman alacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!