Maltepe'de lisenin mutfağında tüp patladı

Güncelleme Tarihi:

Maltepede lisenin mutfağında tüp patladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 12:34

İstanbul Maltepe'deki kız lisenin eğitim için oluşturulan mutfak bölümünde yeni kurulan LPG tüpü öğrenciler ders gördüğü sırada kontrol edildi. Teknik ekibin çalışması sırasında meydana gelen sızıntı yüzünden patlama meydana geldi. Patlamada aralarında 3 öğrenci, 2 öğretmen ve 2 teknik servis çalışanı yaralandı.

Haberin Devamı

Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Gıda Atölyesi'nde mutfak bölümü oluşturuldu. Bölümde bir de LPG tüpleri kuruldu. Teknik ekip bu tüplerin bugün öğle saatlerinde denemesini yaptı. Ancak tüplerin sızıntı yapmadan çalışıp çalışmadığını belirlemek için yapılan denemede öğrenciler dışarı çıkarılmadı.

Kontrol sırasında gaz kaçağı ardından da patlama meydana geldi. Patlama ortalığı savaş alanına çevirdi. Öğrenciler Yılmaz Semih Taşkın, Tugçe Çıkma ile soyadı henüz belirlenemeyen Özge, öğretmenler Tülin Özcan, Zeliha Tekin ile teknik servis elemanlarıyla iki kişi yaralandı. Vücutları ve saçları yanan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Patlama ile birlikte okulda büyük bir panik yaşandı. Öğretmenler şoka giren öğrencileri güçlükle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri patlamanın olduğu Gıda Atölyesi'ne girerek çıkan yangını söndürdü.

Haberin Devamı

Okul bahçesine çıkan öğrenciler gözyaşları içinde birbirine sarılarak yaşadıkları şoku atlatmaya çalıştı. Patlama haberini alır almaz okula gelen veliler panik içinde çocuklarını aradı. Çocuklarını bulan bazı veliler öğrencilere sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

Olay yeri inceleme ekipleri detaylı bir çalışma yaparak patlamanın nedenini araştırdı. Patlamanın ardından Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur da okula gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Okur basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hepimize geçmiş olsun. Yeni oluşturulan mutfakta gaz bağlantısı yapılırken gaz sıkışmasıyla şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ifade ettiler. Çok şükür ucuz atlatılmış bir kaza, yaralıların durumlarının hafif olduğunu öğrendik. Olayla ilgili soruşturmayı başlatıyoruz. Okulu bugün için tatil ettik. İdari ve teknik açıdan soruşturma yapılacak. Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak” dedi.

Kontrol sırasında içeride öğrencilerin bulunduğunu doğrulayan Kaymakam Ahmet Okur, “Çok daha ciddi bir olay olabilirdi. Gerekli soruşturma yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!