Maltepe'de dehşet! Öğretim görevlisi Aylin Sözer'i önce bıçakladı, sonra yaktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 15:59

İstanbul Maltepe'de Kemal Delbe, eski sevgilisi olduğu iddia edilen özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer'in önce boğazını kesti, sonra üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Delbe kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Delbe'nin üzerinden Aylin Sözer'e ait altın kolyeler çıktı. Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''Katilin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacağız'' dedi. CNN Türk'ten Nihat Uludağ, zanlının ilk ifadesinde inşaatlarda işçilik yaptığını ve Aylin Sözer'i uzun zamandır tanıdığını söylediğini belirtilirken, gözaltına alınan Kemal A., Cinayet Büro Amirliğinde tek kişilik bir hücreye konulduğu öğrenildi. Cinayet Büro Amirliğinde oluşturulan özel bir ekip tarafından yapılan  soruşturmada Kemal A.'nın cep telefonu ile e-posta hesapları, hatta banka hesaplarının da inceleme altına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay, saat 12.30 sıralarında Maltepe'de meydana geldi. Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan Aylin Sözer'den (48) haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede Sözer'in yaşadığı eve gelen polis ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti. Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Delbe (32) kapı önüne yığınak yaptı. Ardından ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu İtfaiye ekiplerine bildirdi. İçeri giren polisler Delbe'yi ve yerde yatan Aylin Sözer'i gördü. Delbe kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer'e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli Delbe gözaltına alındı.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR SALDIRDI

Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer'in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Olay yeri inceleme polislerinin yaptığı çalışmalar sürüyor. Yapılan incelemelerde Kemal Delbe'nin, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer'den borç para istediği ve dün Sözen'in evine geldiği öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde ise şüpheli, önce Aylin Sözen'in boğazını kesti ardından üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Kadın yanarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Maltepede dehşet Öğretim görevlisi Aylin Sözeri önce bıçakladı, sonra yaktı

Şüphelinin üzerinde Aylin Sözer'e ait takılar bulundu

Apartman sakinlerinden Tuğçe Atmaca, "Polis sirenleri sesi üzerine olayın farkına vardık. 'İçeride bir kadın var' dediler. Adam kadını dışarıya çağırmış. Kadın da dışarıya çıkmayınca adam evi yakmış. Bizi de apartmandan tahliye ettiler" dedi.

Mevlüt Bingöl ise "Bu binada 2 kardeş oturuyor. Yangın çıkan dairede ablası oturuyor. Kardeşi Nilay Hanım ablasından haber alamadığını söyledi. Biz de polisi çağırdık. Polisler kapıyı zorladı. Evden ses çıkmadı. Bir süre sonra içeriden ses gelmeye başladı. İçerideki adam polislerin geldiğini anlayınca yangın çıkardı. Yangın öncesi polisler ikna etmeye çalıştı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Evde yapılan olay yeri ve savcı incelemesinin ardından Aylin Sözen'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ZANLI EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltına alınan Kemal Delbe, Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Maltepede dehşet Öğretim görevlisi Aylin Sözeri önce bıçakladı, sonra yaktı

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

CNN Türk'ten Nihat Uludağ, Aylin Sözer'i öldüren zanlı Kemal Delbe'nin ilk ifadesini anlattı.

Nihat Uludağ, Delbe'nin ifadesinde şunları söylediğini belirtti:
''İnşaatlarda işçilik yapan birisi. Aylin Sözer’i tanıdığını iddia eden bir kişi. Sabah 08.00 sularında Aylin Sözer’in evine gidiyor. Sözlü ifadesine göre, Maltepe’deki evine gittim, bir süre kendisiyle sohbet ettik, daha sonra bir tartışma çıktığını söylüyor. Sonrasında ise boğazını keserek öldürdüğünü söylüyor. O arada Aylin Sözer’in yakınları ondan haber alamayınca polisi arıyorlar. Polis ekipleri o eve gidiyor. Kapıyı çalıyorlar, zorluyorlar… Polisin geldiğini anlayınca da yanıcı bir maddeyle evi yakmaya çalışıyor. Kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor. Zanlı gözaltına alındı, sorgulanıyor. Zanlı 32 yaşında. Aylin Sözer’i uzun zamandır tanıdığını iddia ediyor. Gerçekler soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Niye yaktığını sorduklarında olaya hırsızlık süsü vermek için bunu yaptığını söylüyor.''

Haberin Devamı

TEK KİŞİLİK HÜCREYE KONDU

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada Maltepe'de gözaltına alınan Kemal A., Cinayet Büro Amirliğinde tek kişilik bir hücreye konulduğu öğrenildi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Cinayet Büro Amirliğinde oluşturulan özel bir ekip tarafından yapılan  soruşturmada Kemal A.'nın cep telefonu ile e-posta hesapları, hatta banka hesaplarının da inceleme altına alındığı öğrenildi. Öte yandan, çevrede bulunan bütün güvenlik kamera kayıtları da Cinayet Büro Amirliği'nde toplanıyor. Bu görüntüler kullanılarak şüphelinin eve giriş saati net olarak tespit edilmeye çalışılıyor. Şüphelinin ilk yakalandığı anda polis memurlarına Aylin Sözer'le birlikteliği ile ilgili söylediği bazı iddiaların doğru olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi. Yetkililer olayla ilgili delillerin toplanmasının ardından şüphelinin olayla ilgili ifadesinin alınmaya başlanacağı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

CENAZE ÇIKARILIRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Dairedeki yapılan olay yeri incelemesinin ardından kadının cesedi çıkarıldı. Bu sırada Sözer'in yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Ceset morguna kaldırıldı. Öte yandan Aylin Sözer'in buradaki eve 2 ay önce taşındığı öğrenildi.

Maltepede dehşet Öğretim görevlisi Aylin Sözeri önce bıçakladı, sonra yaktı

BAKAN GÜL: YARGI GEREKENİ YAPACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aylin Sözer’i vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı alması için yargı gerekeni yapacaktır" ifadesini kullandı.

"YÜCE TÜRK ADALETİ TARAFINDAN HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAĞINDAN ŞÜPHEM YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından, İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan öğretim görevlisi Sözer'e ilişkin paylaşımda bulundu.

Fuat Oktay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Vahşice katledilen Aylin Sözer'in acı kaybı hepimizi derinden sarstı. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. İnsanlıktan nasibini almamış caninin yüce Türk adaleti tarafından hak ettiği şekilde cezalandırılacağından şüphem yoktur."

VALİ YERLİKAYA: TAKİPÇİSİYİZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmektir. Akademisyen Aylin Sözer’in katledilmesine çok üzüldüm. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki bu cinayetin zanlısı, adaletimizden hak ettiği en ağır cezayı alacaktır. Takipçisiyiz."

ÇELİK: BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan, akademisyen Aylin Sözer'e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulundu. Ömer Çelik, "Akademisyen Aylin Sözer vahşice katledildi. Büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu vahşeti gerçekleştiren caniyi lanetliyoruz. Katilin en ağır şekilde cezalandırılması için yargı sürecini takip edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

AİLE BAKANLIĞI: YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Maltepe'de feci şekilde öldürülen akademisyen Aylin Sözer'in katil zanlısının en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Akademisyen Aylin Sözer'in vahşice katledilişi hepimizi derinden yaraladı. Katilin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacağız" dedi.

ALTUN'DAN KATİLE SERT SÖZLER! 'CANİ, ALÇAK BİR MAHLUK'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan, öğretim görevlisi Aylin Sözer'e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Yüreklerimiz, cani ve alçak bir mahluk tarafından hunharca katledilerek hayatını kaybeden Aylin Sözer'in acısıyla yandı. İnanıyorum ki yargımız bu caninin en ağır şekilde cezalandırılmasını temin edecektir. Sürecin yakın takipçisi olacağız. Başımız sağolsun."

KALIN: KATİLİN EN AĞIR CEZAYI ALACAĞINA İNANIYORUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı paylaşımda, "Vahşice öldürülen Aylin Sözer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum. Bu vahşi cinayeti işleyen katilin en ağır cezayı alacağına inanıyorum. Biz de takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

ERBAŞ: HER TÜRLÜ ŞİDDET VE İSTİSMARIN KARŞISINDAYIZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, akademisyen Aylin Sözer'in canice katledilmesinin kendilerini derinden yaraladığını bildirdi.

Erbaş, İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan, öğretim görevlisi Aylin Sözer'e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Akademisyen Aylin Sözer'in canice katledilişi bizleri derinden yaralamıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü şiddet ve istismarın karşısındayız."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: YARGI EN AĞIR CEZAYI VERECEKTİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından, İstanbul Maltepe'de öldürülmüş halde bulunan öğretim görevlisi Aylin Sözer'e ilişkin paylaşım yaptı. Şentop, "İnsanlıktan nasipsiz bir cani tarafından katledilen Aylin Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerine sabırlar diliyorum. Bu suçu işleyen katile yargı hak ettiği en ağır cezayı verecektir." ifadesini kullandı.

"TÜM ÖĞRENCİLERİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞOLSUN"

Aylin Sözer'in vahşice öldürülmesinin ardından görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi de açıklama yaptı. 

Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer’i 29 Aralık 2020 Salı günü öğle saatlerinde maalesef bir kadın cinayetine kurban vermiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Türkiye’de ve ABD’de alanında aldığı eğitimlerden sonra 2013 tarihinden bu yana üniversitemizde görev yapmakta olan Aylin Hocamız, gerek akademik birikimi, gerek öğrencilerine yaklaşımı, gerek mesai arkadaşlarıyla uyumu, gerekse hayat dolu, neşeli, sıcakkanlı, yardımsever; “İyilik Meleği” karakteriyle tüm İAÜ Ailesi’nin büyük sevgi ve saygı duyduğu bir öğretim elemanıydı. Ülkemizde eğitim vermek için gezmediği, davetini kabul etmediği neredeyse hiç bir il kalmamıştı. On binlerce öğrenci ve öğretmene bilgisi, deneyimi ile ışık olmuştu.

Böylesine müstesna bir değeri, ülkemizin son yıllarda yükselen bir sorunu olan kadın cinayetine kurban vermiş olmak, zorluklar ve sıkıntılarla geçen 2020 yılının bizim açımızdan en acı ve en unutulmaz anısı olmuştur. Öğrenci ve personelinin yüzde 60’ı kadın olan, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının yetiştirilmesinde büyük görevler üstlenen ve geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştirmekten gurur duyan bir yükseköğretim kurumu olarak, kıymetli bir akademisyenimizi böyle korkunç bir olaya kurban vermek, bizim için tarifsiz bir üzüntü, keder ve öfke kaynağıdır. Bir akademisyenin ne kadar büyük emek, özveri ve zorluklarla yetiştiğini düşünürsek, toplumumuzun kaybı daha iyi anlaşılabilir. İAÜ Ailesi’nin, kıymetli hocamızın tüm öğrencilerinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.''

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMASI

Maltepe Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise olayla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Maltepe ilçesinde meydana gelen kasten öldürme konusuyla ilgili yapılan ilk belirlemelere göre, sabah 08.00 civarı Kemal A'nın Aylin Sözer'in evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde şüphelinin Sözer'i öldürdüğü, olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır. Şüpheli şahıs Kemal A, gözaltına alınmış olup olayla ilgili olarak adli soruşturma açılmıştır. Tahkikat işlemleri, Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!