Maltepe Belediyesi hangi partide? Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Belediyesi hangi partide Maltepenin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 11:19

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki ilçeleri arasında yer alan Maltepe'nin belediyesinin hangi partide olduğu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi, vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. Söz konusu durum hakkında bilgi almak adına internette araştırma yapan vatandaşlar bir yandan da Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kim olduğunu araştırıyor. Peki, Maltepe Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

Maltepe Belediyesi'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı ve mevcut belediye başkanının kim olduğuna dair bilgiler, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi merak ediliyor. İşte, konuya ilişkin detaylar ve Maltepe'nin mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında bilgi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ali Kılıç seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden Ali Kılıç'ı aday olarak gösterdi.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ KİMDİR?

1964 yılında Tunceli Pülümür’de doğdu. 1980’de yurtdışına çıktı. Almanya’da bir yandan eğitimini tamamladı, bir yandan gazeteciliğe başladı.

Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Haberin Devamı

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini üstlendi. Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı toplumsal mücadeleyi örgütlü olarak yükseltti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı olarak seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!