'Mali imam' 1 dolara fotoğrafını yapıştırmış

Güncelleme Tarihi:

Mali imam 1 dolara fotoğrafını yapıştırmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 02:04

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY örgütünün Çorlu’da bulunan ve el konulan 6 okulundan para kaçırıldığı ihbarı üzerine başlattığı operasyonda; 50 milyon değerinde çek, senet ile 3.5 milyon lira para ele geçirdi.

Haberin Devamı

16 Temmuz’da yapılan ihbar üzerine başlatılan operasyonda; Güngören, Beylükdüzü, Sarıyer ve Kadıköy’deki adreslere baskın düzenlendi. Ekipler, örgütün “Mali İmamı” olduğu belirtilen Murat Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

‘O KÖPRÜ’DE YAKALANDI
Plaka Tanıma Sistemi (PTS) üzerinden takibe alınıp, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde nefes kesen bir operasyonla yakalanan Murat Kılıç’ın evinde de 2 tüfek, 1 tabanca, 1 sahte nüfus cüzdanı ve FETÖ/PDY yapılanmasının hiyerarşik yapılanmasını belirlediği iddia edilen 1’er dolarlık 2 banknot bulundu.

Arama da bir de 1 dolarlık sahte banknot ele geçirildi. F serisi olarak düzenlenen paranın üzerinde Murat Kılıç’ın kendi fotoğrafının basılı olduğu görüldü. Operasyonla FETÖ/PDY’ye ait ilk kez bu kadar yüklü miktarda, nakit para ele geçirildiği bildirilirken, operasyonun genişleyerek devam edeceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!