Malezya'nın İtaatkar Eş Kulübü bir kez daha olay yarattı

Güncelleme Tarihi:

Malezyanın İtaatkar Eş Kulübü bir kez daha olay yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 15:18

Malezya’da kurulduğu dönemde olan yaratan İtaatkar Eş Kulübü, İslami cinsellik el kitabıyla bir kez daha tartışmaların odağına oturdu.

Haberin Devamı

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, kulübün yayımladığı 115 sayfalık el kitabında birden fazla eşi olan erkeklerin, bütün eşleriyle aynı anda ilişkiye girmesinin uygun olduğunu öne sürüyor.

 

Haziran ayında kurulan ve bin üyesi olduğu öne sürülen kulüp, o dönemde eşlerinin doğru yoldan sapmasını önlemek isteyen Malezyalı kadınlara yatak odasında “birinci sınıf bir fahişe” olarak hareket etmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

 

Wanita Malezyalı Çinliler Birliği, kulübü ve öğretilerini böyle bir tavsiyenin insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle yerden yere vurmuştu.

 

"AMAÇ DİKKAT ÇEKMEK"

Haberin Devamı

Malezya’da faaliyet gösteren kadın örgütleri, İtaatkar Eş Kulübü’nün en son yayımladığı el kitabını da eleştirerek, bu hamlenin yerel ve uluslararası medyada dikkat çekmeyi amaçlayan “ucuz bir numara” olduğunu savundu.

 

İslam Kız kardeşleri örgütü direktörü Ranta Osman, “Bir kadının kocasına boyun eğmesi ve kocasıyla en iyi şekilde nasıl seks yapması gerektiğini anlatmanın dışında, İtaatkar Eş Kulübü’nün topluma bir katkısı yok” dedi.

 

Kulübün el kitabında cinselliğin Allah tarafından onaylandığı ve amacının yeni bir hayat yaratmak olduğu belirtiliyor. Kitapta, “Allah bütün bu faaliyetlerin helal, saf, güzel ve çiftler arasında bir ibaret niteliğinde olduğunu söyledi” deniyor.

 

İÇİNDE YOK YOK

Kitabın açılış bölümünde kadınların eşlerine vücutlarının istenilen kısımlarının sadece yüzde 10’unu verdiği yönündeki tartışmalı araştırmalara yer verilirken, “Seks nasıl ibadet olur” başlıklı kısımda kadınların memelerinin nasıl okşanması gerektiği detaylarıyla anlatılıyor.

 

Malezya hükümeti tarafından 20 yıl önce yasaklanan bir tarikatla bağlantılı olan İtaatkar Eş Kulübü’nün üyeleri 2009 yılında da aynı derecede tartışmalı Çokeşlilik Kulübü’nü kurmuştu.

 

Haberin Devamı

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATIYOR

Malezya Diyanet Bakanı Cemil Khir Baharom ise bakanlığın kitabın içeriğini inceleyeceğini belirtti.

 

Ülkede, içeriği pornografik ya da İslam’ı aşağılar nitelikte görülen kitaplar yasaklanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!