Malezya baleyi müstehcen saydı

Güncelleme Tarihi:

Malezya baleyi müstehcen saydı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

Singapurlu bir bale grubunun Malezya’daki gösterisinin, dansçıların kostümleri müstehcen bulunduğu gerekçesiyle iptal edildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

MALEZYA hükümeti gösteri için izin isteyen Singapur Dans Tiyatrosu’nun bu talebini reddetti. Malezya merkezli sanat topluluğu MyDance Alliance yetkilileri, Singapurlu baletlerin Malezya’ya gelmesine izin verilmemesinde, “kıyafetlerinin uygunsuzluğu”nun rol oynadığını
öne sürdü.

Ancak Malezya hükümeti, iddiaları reddetti. Hükümet, iddiaların “yersiz” olduğunu vurgulayarak, bale topluluğuna ülkeye giriş izni verilmemesinin tek nedeninin, gerekli başvuruların çok geç yapılması olduğunu ileri sürdü. Malezya’daki radikal İslamcı gruplar sık sık, özellikle de Batılı sanatçıların ülkede performans sergilemesini engelliyor.

Son olarak Şubat ayında Amerikalı şarkıcı Erykah Badu’nun konserine yönelik büyük tepkiler olmuş, bunun üzerine gösteri iptal edilmişti. Tepkinin nedeniyse, üzerinde Allah yazan bir fotoğrafta vücudunu aşırı müstehcen şekilde göstermesi olmuştu.

Haberin Devamı

‘Erik Zamanı’ Tribeca’da
ANKA

BAĞIMSIZ sinemanın en önemli uluslararası etkinliklerinden New York’taki “Tribeca Film Festivali”nin yarışmalı bölümüne bu yıl Türk yönetmen Sezen Kayhan’ın “Erik Zamanı” da kabul edildi. Kayhan, aralarında ünlü şarkıcı Sting, yönetmen Michael Fassbender ve aktris Jamie Lee Curtis gibi yıldız isimlerin oynadığı kısa filmlerle yarışacak. 18-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde “Erik Zamanı”, 2800 kısa film arasından yarışmalı bölüme seçilen 60 filmlik listede yer alıyor. “Erik Zamanı” bir öğrenci yönetmen tarafından çekilip Tribeca’ya davet edilen ilk Türk filmi olma unvanını da kazandı.

Festivali çok

“Erik Zamanı” bugüne kadar çok sayıda uluslararası festivale katıldı. Bunlar arasında Avrupa Bağımsız Film Festivali, Santa Barbara Uluslarası Film Festivali, Sofya Uluslararası Film Festivali ve Hindistan WorldKids Uluslararası Film Festivali de bulunuyor. Yurtiçinde ise Datça Uluslararası Film Festivali’nde açılış filmi olarak gösterildi ve Manisa Altın Üzüm Film Festivali’nden “Jüri Özel Ödülü” kazandı. “Erik Zamanı”, hayatın katı gerçeklerine karşı kendi hayal dünyasına sığınan bir kızın gözünden annesi ve dedesiyle geçirdiği bir günün hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Yeni Dalga’nın eski tüfeği veda etti

JEAN-Luc Godard, François Truffaut gibi Fransız Yeni Dalgası’nın önde gelen yönetmenleri yanında yetişen Claude Miller, 70 yaşında yaşamını yitirdi. Yönetmenin yapım şirketi “Les films du 24”, bir süredir ağır hasta olan Miller’ın Paris’teki evinde önceki gün yaşımını yitirdiğini açıkladı. 28 yılda 21 film yöneten Miller, Charlotte Gainsbourg’u sinemaya kazandıran yönetmen olarak tanınıyordu. Cannes Film Festivali’nde 1998’de “Sınıf Gezisi” filmiyle Jüri Özel Ödülü kazanan Miller, son olarak Fransa’nın popüler oyuncuları Audrey Tautou ve Gilles Lellouche’un rol aldığı adı “Thérèse Desqueyroux” filminin çekimlerini tamamlamıştı. DIŞ HABERLER

Haberin Devamı

‘Gizli kameranın tadını kaçırdın’
DIŞ HABERLER SERVİSİ

KIŞKIRTICI açıklamaları ve tavırlarıyla ülkesinde, hükümeti sürekli rahatsız eden Çinli sanatçı Ai Weiwei (54), bir kez daha otoritelerle karşı karşıya geldi. Geçen yıl, açıklanmayan bir nedenle 81 gün boyunca gözaltında tutulan, salıverildikten sonra da yine bilinmeyen sebeple büyük bir vergi cezası ödemeye mahkûm edilen Ai, bu kez evindeki kameralar nedeniyle sorun oldu.
Emrediyorum, kapat kameranı
Özel hayatının Çin hükümeti tarafından 24 saat ve adım adım izlenmesine tepki gösteren Çinli sanatçı, evinin içine bizzat kendisi dört adet kamera yerleştirip, görüntüleri de canlı olarak internetten yayımlayarak, gündeliğini herkese açtı. Bu haretiyle de kızdırdı. Ai Weiwei, önceki gün esrarengiz bir telefon aldığını ve telefondaki sesin kendisine, kameraları kapatmasını “emrettiğini” anlattı. Ai bunun üzerine Twitter’dan bir mesaj yayımlayarak, “Kameralar kapandı. Bay bay röntgenciler” dedi.

Fazıl Say’dan ‘SES’li şiirler

Haberin Devamı

TÜRK Tabipleri Birliği’nin Sivas’ta yitirilenler anısına her yıl düzenlediği Behçet Aysan Şiir Ödülü Gecesi’nde bu yıl özel bir konser düzenlenecek. 9 Nisan’da Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak etkinlikte piyanist ve besteci Fazıl Say, yeni projesi “SES” ile yer alacak.

900 yıllık kıymetli kırık tabak

HONG Kong’da düzenlenen bir müzayedede 900 yıllık bir tabak, muammen bedelinin üç katına, tam 208 milyon Hong Kong dolara (yaklaşık 26.7 milyon dolar) satıldı. Song Hanedanı döneminden kalan yeşil kırık tabak, dönemin en değerlisi olarak görülüyordu. Tabağın kime satıldığı açıklanmadı. m DIŞ HABERLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!