Malatya'daki konteyner kent Suriyelileri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Malatyadaki konteyner kent Suriyelileri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 13:43

Malatya Valisi Vasip Şahin, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yarından itibaren Malatya'daki konteyner kente yerleştirileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Şahin, merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve "Beydağı Konaklama Tesisi" adı verilen konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kurduğu tesise ilk Suriyeli kafilenin yarın gelmeye başlayacağını kaydeden Şahin, bu ay sonuna kadar 10 bin Suriyelinin Malatya'daki konteyner kente yerleştirilmiş olacağını söyledi.

Şahin, burada Suriyelilere dünya standartlarının çok üzerinde geçici barınma hizmeti verileceğini anlattı.

Toplam 433 bin metrekare alan üzerine kurulan kampın 276 bin metrekaresinin konteynerlerden oluştuğunu belirten Şahin, tesiste 6 mahalle kurulduğunu ifade ederek, "Suriyeliler isimleri Ankara, Şam, İstanbul, Halep, Konya ve Hama olan mahallelerde kendi aralarından muhtar seçecek" dedi.
Sosyal tesisler ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu tesiste çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Şahin, Türk Kızılayı'nın da burada birçok hizmet vereceğini, konukların yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet ve haberleşme ihtiyaçlarının karşılanacağını aktardı.
Bir konteynerin kullanım alanının 21 metrekare olduğuna belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Tesisteki konteynerlerden 2'si cami, 2'si okul, biri sağlık ocağı, biri market olarak düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü burası için 109 personel görevlendirdi. Güvenlik için 100 kişilik bir ekip oluşturduk. 100 kişi de burada tercümanlık yapacak. Suriyeli konuklarımız kendi konteynerlerinde yemeklerini yapacak. Bunun için gerekli gıda yardımı düzenli olarak sağlanacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!