Makine sektörü “Dalgakıran ile devam” dedi

Güncelleme Tarihi:

Makine sektörü “Dalgakıran ile devam” dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 15:07

Türkiye Makine İhracatının tamamını gerçekleştiren Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurulu’nda, seçime tek liste ile giren Adnan Dalgakıran ve yönetimi, oyların tamamını alarak tekrar seçildi.

Haberin Devamı

OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, “2008 yılında Türkiye toplam ihracatının yüzde 10’u makine olacak” dedi.

Türkiye Makine İhracatının tamamını gerçekleştiren Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurulu Ankara’da basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Seçimlere tek aday olarak giren Dalgakıran Kompresör sahibi Adnan Dalgakıran oyların tamamını alarak tekrar seçildi.  Başkanlığının ilk döneminde, “Ortak Satın Alma Organizasyonu” (OSO), belli bir standarda ulaşmış firmalara verilen “Turkish Ouality Of Machinery” (TURQUM), Makine Tanıtım Grubu oluşturulması ve şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sektöre yönelik yapılmış tek çalışma olan  Makine Sanayi Envanter Raporu gibi projeleri gerçekleştiren Dalgakıran ve yönetimi, Genel kurul’a katılan sektör temsilcileri tarafından büyük destek gördü.

Haberin Devamı

Genel Kurul sonrası katılımcılara teşekkür konuşması yapan Dalgakıran, bir önceki dönemde sözünü verdikleri tüm çalışmaları gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 2007 yılında 9 milyar dolar olan makine ihracatının, 2008 yılı sonunda 13 milyar doları bulacağını açıklayan Dalgakıran, “2008 yılında Türkiye toplam ihracatının yüzde 10’u makine olacak” dedi. Dalgakıran, bu artışın  Türkiye sanayinin artık teknoloji üretip satabildiğinin müjdecisi olduğunu vurguladı.

Yeni Hedef Yüksek Teknoloji Havzaları

Yönetimdeki ikinci dönemlerinde sektörü istenilen noktaya taşımak için yeni projeleri olduğunu da anlatan Dalgakıran; bu projeleri, Yüksek Teknoloji Havzaları kurulması, Makine Yan Sanayi Envanteri Raporu hazırlanması, Yurtdışı Tanıtım Ofislerinin Kurulması ve Tanıtım faaliyetlerinin artırılması olarak sıraladı. Özellikle Yüksek  Teknoloji Havzalarının  kurulması ile sektörün büyük ilerleme kaydedeceğini ve Ar-Ge çalışmalarında adeta “devrim” yaşanacağını vurgulayan Dalgakıran, makine sektörünü parlak günlerin beklediğini sözlerine ekledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!