Makine ihracatında artış

Güncelleme Tarihi:

Makine ihracatında artış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:02

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliğinin ilk 9 aylık ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 47 oranında artış gösterdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, birlik bünyesinde yer alan ürünlerin Türkiye geneli ihracatının 2007 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 47 oranında arttığı ve toplam 3 milyar 985 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiği duyuruldu.

Endüstriyel Klimalar ve Soğutma Makinelerinin 585 milyon dolarlık ihracat ve yüzde 14,7 pay ile birinci, İnşaat ve Madencilik Makinelerinin 572 milyon dolarlık ihracat ve yüzde 14,3 pay ile ikinci ve Takım Tezgahlarının da 432 milyon dolarlık ihracat ve yüzde 10,8 pay ile üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

En fazla ihracat yapılan ilk üç ülkenin sırasıyla Almanya, İngiltere ve Rusya olduğu aktarılan açıklamada, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), demir ve demir dışı metal ihracatında da Ocak-Eylül döneminde geçen yıla göre yüzde 71 artış yakalandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!