Makam aracı Togg

Güncelleme Tarihi:

Makam aracı Togg
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 19:47

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’u teslim alan bakanlar, makam aracı olarak Togg'u kullanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Bir milli değer olarak hepimizi gururlandıran, göğsümüzü kabartan bir iş olmuş" dedi. Togg'u bugun teslim akan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim içinde büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise "Yerli ve milli T10X akıllı cihazımız Togg ile gün sonunda yollardayız" paylaşımını yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da makam aracı Togg ile Ankara trafiğine çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yerli otomobili Togg üç bakanlığa daha teslim edildi. Adalet Bakanı Bozdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Togg'u teslim aldı. Bakan Ersoy Twitter hesabından Togg ile ilk sürüş deneyimi de paylaştı. Bakan Ersoy paylaşımında  "Türkiye'nin otomobilini makam aracı olarak kullanmaya başladık. Yerli ve milli T10X akıllı cihazımız Togg ile gün sonunda yollardayız. 60 yıllık hayalimizin gerçekleşmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ederiz" dedi.

BAKANLIĞA TOGG İLE GİTTİ

İlk sürüşünü gerçekleştiren Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı'na Togg ile geldi. Bir süre bakanlığın bahçesinde dolaşarak Togg'u inceleyen Bozdağ, sürüş sonrası yaptığı konuşmada, "Togg aracımız hem aziz milletimizi hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun, bugün de Adalet Bakanlığına tahsis edilen Togg aracını teslim aldık, ben de ilk defa bindim. Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim içinde büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir şey kazandırdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN YANIK TOGG'LA İLK KEZ TRAFİĞE ÇIKTI

Bakan Derya Yanık da yerli ve milli Togg'u teslim aldı. Makam aracı Togg'la ilk kez trafiğe çıkan Bakan Yanık bakanlık çevresinde tur attı.

Togg’un Türkiye'nin yerli ve milli otomobil yapma sevdasının, arzusunun bir ürünü olduğunu belirten Bakan Yanık, şöyle konuştu:

“Bugüne nasip oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine nasip oldu. İnşallah milletimiz önümüzdeki süreçte yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güzellerini üretecek ve ortaya koyacak. Önümüzdeki yüzyılı Türkiye yüzyılı yapma iddiamızı da böylece kuvveden fiile çıkarmış olacağız. Allah'tan bunu diliyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Togg’umuz bütün milletimize, bütün kullanıcılara ve önümüzdeki süreçte inşallah uluslararası alanda da kullanıcılarına, alıcılarına hayırlı uğurlu olsun. Bir milli değer olarak hepimizi gururlandıran, gerçekten göğsümüzü kabartan bir iş olmuş. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

Makam aracı Togg

 BAKAN SOYLU: TOGG, BAKANLIĞIMIZA YAKIŞTI MI YAKIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da Togg alan bakanlardan biri. Bakan Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "TürkiyeYüzyılı'nda TOGG, Bakanlığımıza Yakıştı mı yakıştı. Türkiye’nin devrimi, Yerli ve Millî arabamız TOGG, Bakanlığımızın envanterinde. Bir hayali daha gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı. 

Makam aracı Togg

BAKAN KASAPOĞLU TOGG İLE İLK KEZ TRAFİĞE ÇIK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u teslim almasının ardından trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi. Bakan Kasapoğlu, Togg'u kullanırken kaydedilen görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. Makam aracı Togg ile ilk kez trafiğe çıkan Bakan Kasapoğlu, Ankara Bahçelievler'e kadar otomobili kullandı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg ile ilk sürüşünü gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Togg'u yakından inceleyenlere 'Beğendiniz mi?' diye soran Bakan Kasapoğlu, otomobilin millete ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bakan Kasapoğlu, daha sonra Togg'un önünde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!