Majestik Otel baskını sırlarıyla kapandı

Güncelleme Tarihi:

Majestik Otel baskını sırlarıyla kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

Sultanahmet’teki Majestic Otel’de iki tüfek bombası, biri kalem şeklinde üç tabanca, sahte döviz, sahte kimlik, pasaport, ehliyet ve bunların yapımında kullanılan malzemenin ele geçmesiyle ortaya çıkan derin ilişkiler, otel sahibinin intiharı, sanık polislerin beraatıyla sis perdesine büründü.

Bundan bir buçuk yıl önce ihbar üzerine Sultanahmet’teki Majestik Otel polis tarafından basıldı, otelin sahibi Nejat İpek, müdürü Cüneyt Ahmet Varcı, oto galericisi Abdülbaki Bozkurt ile polis memuru F.T ve özel timci H.G. gözaltına alındı. Altı ay süren yargılama sonunda İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararın gerekçesinde, "Kendisini polis memuru olarak tanıtan galerici sanık Abdülbaki Bozkurt’un, yanında polisler F.T. ve H.G. olduğu halde, bir torba içinde iki adet tüfek bombasının otel sahibi İpek’e teslim ettiği, sanık Nejat’ın bunları Serhat Akdoğan’a gösterdiği belirlenmiştir" dedi. Mahkeme, bu tespitlere rağmen iki polis hakkında beraat kararı verdi. Tek tutuklu sanık Bozkurt, kendisine polis süsü vermekten beraat ederken, vahim nitelikte silah naklinden sekiz yıl dört ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Varcı, ruhsatsız silahtan 10, Akdoğan suç aletini saklamaktan beş ay ceza yedi, cezalar paraya çevrildi.

Mahkemede, "Tüfek bombalarını iki polis aracılığıyla bir Jandarma Üsteğmeni gönderdi. Otelim jandarma üssü gibi kullanılıyordu, sorgular yapılıyordu" diyen otel sahibi Nejat İpek’in intihar etmesi ve iki polisin delil yetersizliğinden beraati üzerine sır dosya kapandı.
/images/100/0x0/55ea8fe4f018fbb8f88815f3


14 Temmuz 2005 günü odasına çıkıp silahla intihar eden iki çocuk babası Nejat İpek’in eşi S.İpek ise, "Eşimin emniyet güçleriyle arası çok iyiydi. ’Bana bir şey olmaz, korkmayın’ derdi. Sonuçta eşim sütten çıkmış ak kaşık değildi. Özellikle son bir yıldır bunu bile bile üç maymunu oynadık" dedi. S.İpek., 15 yıl bakkallık yapan eşinin, iki yıl önce ani bir kararla bir İranlı ile otel işine soyunduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!