Mahsuncular ve particiler

Güncelleme Tarihi:

Mahsuncular ve particiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz'ın Çorum mitingi öncesinde, sanatçı Mahsun Kırmızıgül konser verdi. Konser sırasında, sahnenin ön tarafında boşluk olmasına rağmen, sahnenin sol gerisinde kalabalık bir grubun konseri tepkisiz izlediğini gören Kırmızıgül, onları ön tarafa davet etti. Çorum'un ilçelerinden gelen bu ANAP'lılar, Kırmızıgül'ün bütün uyarılarına rağmen yerlerini değiştirmediler. Böylece, ANAP'ın mitingi, sanki Mahsuncular, particiler diye ikiye ayrılmıştı. Oysa, Kırmızıgül'ün konseri sırasında, yer bulamayıp elektrik direğine çıkanlar da vardı, Kırmızıgül, bunları da, ‘‘Mahsun'un konserinde elektrik çarptı dedirtmem. Oradan inin’’ diye uyardı, ama başarılı olamadı.

Yılmaz'ın Çorum'a gelmesi nedeniyle, miting alanında ve çevresinde geniş önlemler alındı. Miting alanını gören yüksek tepelere nişancılar yerleştirilirken, alana giren herkesin üzeri de arandı. Yılmaz'ın mitingi, başlangıçta Söğüt'teki mitinginden de kalabalıktı. Ancak, daha sonra öğrencilerin ve MHP'lilerin çekilmesiyle bu sayı düştü.

Çorum'da, 1995 seçimlerinde birinci parti çıkan RP'nin oyları FP'ye aynen geçmeyecek. Çünkü bu partiden MHP'ye önemli ölçüde oy kayışı var. Buna karşılık ittifak nedeniyle geçen yıl BBP kontenjanından milletvekili çıkaran ANAP'ın bu kez bir milletvekilliğini zorlanarak kazanabileceği kaydedildi. DYP'de önseçim sonuçlarına uyulmaması nedeniyle oy kaybı olacağı kaydedilirken, CHP'nin de bir milletvekili çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yılmaz, Amasya'da ise, seçim gezilerinin dördüncü gününde en büyük kalabalığı buldu. Üstelik bu kez Mahsun Kırmızıgül'ün konser desteği de olmadı. Miting meydanını dolduran Amasyalıların hemen hemen tamamının elinde ANAP bayraklarının olması dikkat çekerken, çevre binalardaki kalabalıkların da aynı şekilde ANAP bayrakları taşıdığı görüldü. Amasya, Çorum'a oranla Yılmaz'a daha büyük moral verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!