Mahsun zehir zemberek

Güncelleme Tarihi:

Mahsun zehir zemberek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mahsun Kırmızıgül, müzik piyasasında yaşanan krizle ilgili olarak zehir zemberek açıklamalar yaptı. Sektörün özellikle mutfağında yer alan aranjör, söz yazarı, besteci ve stüdyo müzisyenlerini suçlayan Kırmızıgül, aranjörlerin kendileri için biçtikleri fiyatların dolar üzerinden belirlenmesinden yakındı. Kırmızıgül, ‘‘Böyle bir zamanda biz fiyatlarımızı düşürürken onlar dolar fiyatlarını artırıyorlar. Bu gidişle isim yapmış aranjörler yerine yeni isimleri tercih edeceğiz’’ dedi. MÜYAP Başkanı Şahin Özer'in milletvekilli olma çabasını desteklediğini belirten Kırmızıgül, ayrıca kendisinin MÜYAP Başkanlığı gibi pek çok göreve aday olduğunu vurguladı.

1999 KÖTÜ GEÇECEK

‘‘Herkesin ödün vermesi gerektiği bir dönemden geçiyoruz’’ diyen Mahsun Kırmızıgül, sektörün 1999 yılında daha kötü olacağını söyledi. Krizden müzik şirketinin de etkilendiğini belirten Kırmızıgül, ‘‘Geçtiğimiz yıl ve bundan sonra yapacağımız her kasette zarardayız. İşi kendi sermayemizle, yani cepten yiyerek döndürmeye çalışıyoruz ama bu yıl yapmak istediğimiz projeleri yüzde 50 oranında düşürmek zorundayız. Kendi sözü bestesi olmayan kişilere albüm yapamayacağız. Biz bu işin hamallığını yapıyoruz, aranjör ve müzisyenler köşeyi dönüyor’’ şeklinde konuştu.

2000 yılına kadar şirket olarak çok iyi bir noktaya gelmek istediklerini söyleyen Mahsun Kırmızıgül, müzik endüstrisine bugüne dek tam 9,5 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Devletten milyon dolarlara varan teşvik kredisi aldıkları yolundaki haberlere açıklık getiren Kırmızıgül, ‘‘Bu mesele hep yanlış anlaşıldı. Bizim aldığımız teşvik belgesidir. Yani yurtdışından getireceğimiz bir alet için bu belge sayesinde gümrük vermiyoruz. Biz kimseden bir kuruş almadık’’ dedi.

DEV MÜZİK KOMPLEKSİ

Dünyada sadece altı örneği bulunan dev stüdyo kompleksinin mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen Mahsun Kırmızgül, Etiler'de bulunan bu bina içinde, bir de bilgi bankası kuracaklarını söyledi. Bu dev müzik kompleksi tamamlandığında pek çok yeteneğe burada eğitim imkanı sunacaklarını dile getiren Mahsun Kırmızıgül, ‘‘Bizim sanatçılarımızın çoğu konservatuvarlı. Ben de öyleyim. Eğitime büyük önem veriyoruz ve kendine güvenen tüm genç yeteneklere de kapımız açık’’ dedi. Aranjör sıkıntısına dikkat çeken Kırmızıgül, ‘‘Yeni aranjörlerin yetişmesi ve bu sektörün kısırdöngünden çıkması için elimizden geleni yapacağız’’ açıklamasını yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!