Mahmut Hocacılar gazetecileri linç ediyordu

Güncelleme Tarihi:

Mahmut Hocacılar gazetecileri linç ediyordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 00:00

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Hoca’nın, Beykoz Çavuşbaşı Beldesi’ndeki iki villasının haberini yapmak isteyen Vatan Gazetesi muhabiri Alper Uruş, foto muhabiri İlker Akgüngör ve ulaştırma görevlisi Ahmet Şener cemaat üyeleri tarafından dövüldü.

Alper Uruş ve İlker Akgüngör, dün Yıldıztepe Sokak 12 ve 13 numaradaki villaların fotoğrafını çektikten sonra gazeteye dönmek için Ahmet Şener’in kullandığı otomobile bindi. Bu sırada villadan çıkan 8 kişi otomobilin önünü kesti. Sakallı ve cüppeli kişiler gazetecileri ve ulaştırma görevlisini darp etti. Saldırganlar, otomobilden zorla indirdikleri İlker Akgüngör’ü dövdükten sonra fotoğraf makinesi ve çantasına el koydular. Cemaat üyelerinden kurtulan 3 kişi Çavuşbaşı Jandarma Karakolu’na sığındı. Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde darp raporu alan gazeteciler saldırganlardan şikayetçi oldu. Alper Uruş yaşadıklarını söyle anlattı:

"Kapıyı çalarak görüşmek istediğimizi söyledik. Ama kapıyı açan olmadı. İlker dışarıdan fotoğraf çekti. Otomobile binerken 8 kişi etrafımızı çevirip aracı yumruklamaya başladı. Arkada bana, önde şoförle İlker’e saldırdılar. İlker’den fotoğrafları istediler. Direnince, arabadan indirip villanın önünde dövdüler. Ben telefonla jandarmaya haber verdim. İlker’in kaşı yarıldı, ağzından kan gelene kadar hırpaladılar. Benim de kaşım yarıldı. Şoförün sol kaburgasında ezilme var. Fotoğraf makinesiyle çantaya da el koydular." Savcılık izniyle iki villaya baskın yapan jandarma 8 kişiyi gözaltına aldı.
/images/100/0x0/55ea246af018fbb8f86dc6ea
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!