Mahkeme o caniye acımadı

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme o caniye acımadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 07:00

Evine gizlice girdiği Yasemin Uzunçelebi’yi üzerine kimyasal dökerek yakan Mehmet Yıldız’ın yargılanmasında sona gelindi. Mahkeme Yıldız’ı ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs’ suçundan indirimsiz 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

İstanbul’dan Antalya’ya taşınma kararı alarak tüm evini kolileyen Yasemin Uzunçelebi, 5 Ekim 2021 gecesi uyuduğu sırada evine giren Mehmet Yıldız tarafından başından aşağı yakıcı kimyasal madde döküldü. Başı ve vücudunun üst kısmı yanarak eriyen kadın hastaneye kaldırıldı. Aylarca yoğun bakımda yatan Uzunçelebi birçok organını kaybetti. Ölümden dönen kadının belden yukarısı kas ve kemiklere kadar eridi. Bir gözünü kaybetti. 100’e yakın operasyon geçirdi. Yüzde 95 engelli kaldı. Tutuklanan ve 16 suçtan sabıkası bulunan Mehmet Yıldız’ın ifadesinde tartıştıklarını ve içinde sıvı bulunan bir kaseyi kız arkadaşına fırlattığını söyledi. 

Küçükçekmece 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında son savunmasını yapan Mehmet Yıldız, “Yasemin pavyonlarda çalışıyordu. Onu o bataklıktan çıkardım. Maddi manevi yardımcı olmak istedim. Ali Rıza Kurum tarafından tehdit mesajları aldım. Birlikte çektirdikleri uygunsuz fotoğrafları gördüm. Sorduğumda benimle artık işi kalmadığını, artık o adamla olduğunu söyledi. Bana çakmak fırlattı. Peşimden gelip bana saldırdı. Ben de kombinin altında uzun süredir duran tası ona fırlattım. Tas 3.5 yıldır kombinin altında duruyordu. İçinde ne olduğunu bilmiyordum. Böyle olacağını bilmiyordum. Peçeteyle elini yüzünü sildim, banyoda yıkamaya çalıştım. Polis ve ambulansa haber verdim. Pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Mehmet Yıldız’a ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın pişman olduğuna dair bir kanaat oluşmadığından cezada hiçbir indirim yapmadı.

HÜRRİYET OLAYI BAŞINDAN BERİ TAKİP ETTİ

Mahkeme o caniye acımadı

‘ESKİ HALİME DÖNMEK İSTİYORUM’

Başına gelen korkunç olaydan sonra tedavi gördüğü hastanede ilk kez Hürriyet’e konuşan Yasemin Uzunçelebi “Ben tedavi olmak, eski halime dönmek istiyorum. Aynaya bakmak istiyorum doya doya... Rahat rahat hareket etmek, yemek yemek istiyorum. Aynaya bakıp saçımı taramak istiyorum, saçım yok. Bir de o kişinin çok büyük ceza almasını istiyorum” demişti.

Haberin Devamı

Mahkeme o caniye acımadı

 

 

BAKMADAN GEÇME!