Mahkeme İnönüler’i yine haklı buldu

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme İnönüler’i yine haklı buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2004 01:36

Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay’ın Sevinç İnönü’nün hacizden mal kaçırmak için Anadoluhisarı’ndaki yalısını, eşi Erdal İnönü ve kendi adını taşıyan vakfa devrettiği yönündeki bozma kararına uymadı.

Mahkeme, Sevinç İnönü’nün kardeşi Selim Sohtorik’e kefil olması nedeniyle oluşan dava konusu borçların birini ödendiğini, diğer borcun ise yalının vakfa tescilinden üç ay sonra oluştuğunu gerekçe gösterek davayı ikinci kez reddetti.

TEMYİZ SÜRESİ GEÇTİ

Emlak Bankası’nın avukatı Yurdagül Öncü, mahkemenin verdiği karara itiraz ederek dosyanın Yargıtay Genel Kurulu’na gönderilmesini talep etti. Öncü, 19 Haziran 1997 tarihli borcun ödendiğine ilişkin açıkca bir hüküm belirtilmediğini de ileri sürdü. Sevinç İnönü’nün avukatı Güneş Gürselen ise İİK kanununda belirtilen 10 günlük temyiz süresini geçirdiği gerekçesiyle davacı avukatının talebinin reddedilmesini istedi. Gürselen söz konusu borcun ödendiğini hatta bu borç nedeniyle gayri menkuller üzerine konan ipotekin kaldırıldığını belitti.

Erdal İnönü’nün kayınbiraderi işadamı Selim Sohtorik, 1998 yılı eksper raporlarına göre 980 milyar liralık ‘Sapanca’, 1 trilyon 200 milyar liralık ‘Düden’, 1 trilyon 50 milyar liralık ‘Manyas’ gemilerini satın almak için Emlakbank’tan kredi aldı. Sevinç İnönü’nün kefil olarak imza koyduğu kredi geri dönmedi. Tasfiye sürecine giren banka, 13.9 milyon dolarlık (yaklaşık 15 trilyon TL) alacağının peşine düştü. Sohtorik’in sanılan ev kiralık çıkınca, avukatlar bu kez İnönü’lerin Anadoluhisarı’ndaki yalısı için icra takibi başlattı. Ancak yalının İnönü Vakfı’na bağışlandığı ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!