Mahkeme: Göster

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme: Göster
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 00:00

Faili meçhul cinayetler soruşturmasında ek ifade veren eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın iddiaları üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, bazı cinayetlerle ilgili yer gösterme işlemi yaptırılması talebini kabul etti.

Haberin Devamı

Çarkın, dün 14.00’ten itibaren, 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan yer gösterme işlemi için çıkarılabilecek.

Bir gün önce

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, önce Çarkın’ın bugünden başlamak üzere 7 gün süreyle cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılabileceği kararını verdi. Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’in sürenin öne alınmasını istemesi üzerine mahkeme kararın, dün ’14.00’ten itibaren’ uygulanmasını kararlaştırdı. Buna göre Çarkın, dün 14.00’ten itibaren, 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan yer gösterme işlemi için çıkarılabilecek.
Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çarkın, önceki gün soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e ek ifade vermiş, kayıp MİT muhbiri Tarık Ümit’in de aralarında bulunduğu bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer gösterme yapabileceğini iletmişti. Bu ifadenin ardından savcılık, yer gösterme işlemi için mahkemeden izin talep etmişti.
Savcılık başvuruda, “Çarkın’ın, 2 Mart 1995’te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca’da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceği” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

Silivri iddiası

Bu arada Çarkın’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ek ifadesinde “Tarık Ümit’i Silivri’de bir köy yolu vardı. Oraya doğru götürdük. Köy yolu üzerinde bir çukur vardı. O çukura atıp üstünü çalılıklarla kapattık” dediği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!