Mahkeme AK Parti afişi için kararını verdi

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme AK Parti afişi için kararını verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 14:39

ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’nde Ak Parti ilçe binasına asılan afişte merhum Başbakan Bülent Ecevit’in Bill Clinton ile olan fotoğrafının kullanılması nedeniyle yapılan suç duyurusunun ardından Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Ak Parti Elmalı İlçe Teşkilatı, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in fotoğrafını afiş yapmış, ilçe binasına asılan ve üzerinde "10 yılda Türkiye’nin itibarını yükselttik" yazılı afişte, Ecevit’in 28 Eylül 1999’da dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’la buluşmasında çekilen fotoğrafı ve Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile yanyana çekilmiş fotoğrafı birlikte kullanılmıştı. Afişteki fotoğraflarda Bill Clinton koltuğun kenarına yaslanmış ve karşısında Bülent Ecevit ayakta dururken, diğer fotoğrafta ise yanyana olan Başbakan Erdoğan, Barack Obama’ya birşey anlatırken görülüyor.

DSP Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve CHP Antalya milletvekili aday adayı Muhammet Gündüzbey’in AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin hakkındaki suç duyurusu üzerine Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Dinç, afişin propaganda amacı taşıdığı, afişte kullanılan fotoğrafların gerçek olduğu ve üzerinde herhangi bir oynama yapılmadığı, her iki fotoğrafa da internetten kolayca ulaşılabildiği, afişte Bülent Ecevit’in manevi şahsiyetine, DSP tüzel kişiliğine ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na yönelik haksız bir saldırı ve hakaret olmadığına karar vererek, sanık Ümit Öztekin ile AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, konuyla ilgili Yargıtay içtihatlarına atıfta bulunularak, siyasi, bilimsel, edebi eleştiri ile hakaretin çerçevesini titizlikle ayırmak gerektiği de kaydedildi.

Öztekin şu görüşleri dile getirdi:
“Bu olay göstermiştir ki, CHP ve zihniyeti lafta çok demokrat görünse de gerçekte inanılmaz derecede tutucu bağnaz ve hoşgörüsüzdür. Başbakanımıza köşelerinden ağır hakaret edenler, onu kedi şeklinde çizenler özgürlükçü oluyor, biz sadece gerçekleri gösterdiğimizde ahlaksız oluyoruz. Bu afişle ilgili bana ve siyasi partimize hakaret eden televizyonlarda şahsıma 'terbiyesiz, ahlaksız' diyen gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundum şimdi bu soruşturmayı bekliyorum kendisine maddi ve manevi tazminat davası açacağım.”

 

 

 -

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!