‘Mahkûm X suikast ekibindeydi’

Güncelleme Tarihi:

‘Mahkûm X suikast ekibindeydi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 00:00

İSRAİL 2010’da hücresinde intihar ettiği açıklanan Mahkum X vakasını doğrularken basına yansıyan yeni iddialara göre Zygier, 2010’da İsrail’in Hamas komutanlarından Mahmud el Mabhu’ya düzenlediği suikastte yer almış olabilir.

Haberin Devamı

Kuveyt gazetesi El Ceride, Batı kaynaklarına dayandırdığı haberde Avustralya kökenli Ben Zygier’ın Ocak 2010’da Dubai’de Hamas’ın askeri kanadının lideri olan El Mabhu’ya yönelik operasyonu düzenleyen Mossad ekibinin üyesi olduğunu iddia etti. Gazeteye göre Zygier, Dubai’nin kendisine koruma garantisi vermesi karşılığında suikastla ilgili bilgileri vermeyi kabul etmişti. Gazeteye konuşan yetkililer, “Zygier tam konuşmak üzereydi, ama buna hiç fırsat bulamadı” dedi.

SAHTE PASAPORT KUŞKUSU

Australya’daki basın organı Fairfax Media ise Zygier’ın operasyonda kullanılan sahte pasaportlarla ilgili gizli bilgileri sızdırmak üzere olduğunu belirtti. Son iddialar arasında Suriye, İran ve Lübnan’a yaptığı ziyaretler nedeniyle Avustralya’nın “casus olabileceği gerekçesiyle” Zygier hakkında başlattığı soruşturmanın ardından, İsrail’in Zygier’in çifte ajan olduğundan şüphelenmiş olabileceği de var. İsrail vatandaşlarının gitmesi çok zor olduğu için, Mossad’ın genelde bu ülkelere yabancı pasaporta sahip ajanlarını gönderdiği söyleniyor. El Mabhu suikastinde de İngiliz ve İrlanda vatandaşlarına ait sahte pasaport kullanıldığı iddiaları, o dönemde diplomatik krize yol açmıştı. İsrail ise bu iddiaları reddediyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!