Mahalleli çamaşır nöbetinde

Güncelleme Tarihi:

Mahalleli çamaşır nöbetinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 11:24

Antalya'nın Güzeloluk Mahallesi sakinleri, yıkanıp kuruması için balkona astıkları çamaşırları çalan hırsızlar nedeniyle nöbet tutuyor. Balkon kapısı açık olsa dahi evlere girmeyen hırsızlar, yalnızca çamaşırlıklara asılmış yıkanmış giyim eşyalarını çalıyor.

Haberin Devamı

Yaz sıcaklıkları nedeniyle açık bırakılan kapı ve pencereler evden hırsızlık olaylarını artırırken, Antalya'daki Güzeloluk Mahallesi sakinleri, ilginç bir hırsızlık türüyle zor günler geçiriyor. Bölgedeki giriş ve birinci katlarda oturan vatandaşların balkonlarına astığı yıkanmış çamaşırları çalmayı alışkanlık haline getiren hırsızlar, evlerin balkonlarına girerek çamaşırlıklara asılmış pantolon, tişört ve iç çamaşırlarını çalıyor.

İlk yaşanan olayları önemsemediklerini söyleyen vatandaşlar, “İlk başta yaşanan olayların tesadüf olduğunu düşündük. Fakat ardı ardına yaşanan olaylar nedeniyle balkonlarımıza çamaşır asamaz hale geldik. Son bir haftada 5 ayrı hırsızlık oldu” dedi.

Balkondaki çamaşırları 3 kez çalınan Semra Uzun, son yaşanan olayda hırsızlarla karşı karşıya geldiğini belirterek, “Sabah 06.30 sıralarında köpeğimizin havlamasıyla uyandım. Balkona çıktığımda 25- 30 yaşlarında bir şahsın elinde kutu ile yıkanmış çamaşırları toplandığını gördüm. Beni görünce balkondan aşağı atlayarak kaçtı. Çamaşırlarımı da yanında götürdü. Kapının önünde bekleyen siyah renkli otomobille uzaklaştı” dedi.

Haberin Devamı

Olayın ardından polise haber verdiğini anlatan Uzun, “Artık çamaşır astığımızda elimizde sopa ile nöbet tutar hale geldik. Çünkü her çamaşır astığımızda mutlaka bir olay yaşanıyor. İşin ilginç tarafı bu hırsızlar balkon kapısı açık olsa bile kesinlikle evlerin içine girmiyor. Sadece yıkanmış çamaşırları alıyorlar” diye konuştu.

Mahalle Muhtarı İzzet Ak, çamaşırları çalanların ikinci el kıyafet satan kişiler olabileceğini söyledi. Muhtar Ak, “Özellikle giriş kat ve birinci katta oturan vatandaşlarımızı uyararak akşam saatlerinde çamaşırlarını balkonlarına asmamalarını istedik” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!