Mağara çatlağı turizme kapattı

Güncelleme Tarihi:

Mağara çatlağı turizme kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki 6 mağarayı, içindeki çatlaklıkları göz önünde bulundurarak 24 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde teknik incelemeler tamamlanana kadar can ve mal kaybı yaşanmaması için ziyarete kapattı.

Haberin Devamı

Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, “Artık Hasankeyf’e gelecek konukları, kale yerine aşağıdaki ören yerlerinde ağırlayacağız. Hasankeyf’in aşağı kısmında 105 kültür varlığı var. Buranın gezi güzergahını konuklara açacağız” dedi. Hasankeyf’teki mağaralar, 2010’da da büyük bir kaya parçasının düşmesi ve 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle tehlike arz ettiği için turizme kapatılmıştı. Uysal, “Tarihi kale tekrar ziyarete açılana kadar Hasankeyf’te ören yeri ziyaretçilerin azalmaması ve halkın mağdur olmaması için de yakında kale dışındaki kültür varlıklarını ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise “Kalede can ve mal kaybına yönelik tedbir almamız mümkün değildi. Belediye olarak bütçemiz oldukça kısıtlı. Bakanlığın ciddi bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Daha önce de kale kapatılınca esnaf sıkıntılı günler geçirmişti. Resmi rakamlara göre, yılda 150 bine yakın ziyaretçinin çıktığı kalenin geçici süreyle turizme kapatılması ister istemez bazı tartışmaları da beraberinde getirecek. Bakanlığın tasarrufunda olan bu kararına ne denilebilir ki” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!