Magandaya 15 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Magandaya 15 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 15:03

SAMSUN'da, geçen yıl Temmuz ayında alkollü bir şekilde tabancayla rastgele ateş ederken 7 yaşındaki Ahmet Bengihan Okuyucu'yu başından vurarak yaralayan tutuklu sanık 32 yaşındaki Necmettin Cerid'in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Cerid olayın kazayla olduğunu ileri sürerken, yaralanan Ahmet Bengihan Okuyucu'da başına isabet eden kurşun nedeniyle işitme kaybı oluştu, yüzündeki izin de kalıcı olduğu belirtildi.

Merkez İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi Kefeli Bulvarı'nda geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, 61 yaşındaki babası Bekir Ahmet Cerid ile tartışan alkollü Necmettin Cerid, sinirlenip, ruhsatsız tabancasını çıkararak etrafa rasgele 6 el ateş etti. Bu sırada kurşunlardan 2'si, 46 yaşındaki Miraç Okuyucu'nun kullandığı ve içinde eşi 41 yaşındaki Gülay Okuyucu ile 2 çocuğu bulunan 55 DD 103 plakalı otomobile isabet etti. Bir kurşun otomobilin arka koltuğunda oturan 23 Nisan İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Ahmet Bengihan Okuyucu'nun alnından girip şakağından çıktı. Oğullarının kanlar içinde kaldığını gören aile, otomobille hemen Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Ahmet Bengihan ameliyata alınırken, 1.12 promil alkollü olduğu belirlenen Necmettin Cerid kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan ve hakkında bir kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cerid'in, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına bugün devam edildi.

Cumhuriyet savcısı, dosyanın tamamlandığını belirterek, sanığın suçunun olası kastla öldürme suçu olmadığını, suçun olası kastla nitelikli yaralama olduğunu belirterek Necmettin Cerid'in, olası kastla yaralama suçundan, korku, panik ve kaygı yaratacak şekilde silahla ateş etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan toplam 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını müteala etti.

Duruşma Cerid'in avukatının savunmasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelenirken Necmettin Cerid, “Babamla eve gidip gitmeme konusunda tartışırken sinirle tabancayı çıkarıp havaya birkaç el ateş ettim. Mermilerden biri çocuğa isabet etmiş. Aileden tekrar özür diliyorum” dedi. Duruşmaya katılan 3 çocuk babası Miraç Okuyucu ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Diğer taraftan Samsun Adli Tıp Kurum Başkanlığından gönderilen raporda Ahmet Bengihan Okuyucu’nun kafasına isabet eden kurşun nedeniyle işitme kaybı olduğu ve alnındaki kurşun izinin kalıcı olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!