Maganda dayı: Çok sayıda ateş eden vardı

Güncelleme Tarihi:

Maganda dayı: Çok sayıda ateş eden vardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 17:09

ADANA'da akrabasının düğününde pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu 6 yaşındaki yeğeni Salman Eren'in ölümüne, 12 kişinin de yaralanmasına neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan 35 yaşındaki Nezir Elçiçek, ölüm ve yaralanma olaylarının kendi tüfeğinin ateşlenmesiyle olup olmadığını bilmediğini söyleyerek, “Çok sayıda ateş eden vardı” diyerek kendini savundu.

Haberin Devamı

Anadolu Mahallesi 844 Sokakta geçen cumartesi gecesi eniştesinin kardeşi Recep Eren'in sokakta yapılan düğününü kana buladığı öne sürülen Nezir Elçiçek, dün nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Düğün magandası Elçiçek, tutuklandığı mahkemede verdiği ifadesinde, olayın kendi tüfeğinin ateş alması sonucu olup olmadığını bilmediğini söyledi. Düğün nedeniyle pompalı tüfeğiyle dama çıkıp ateş etmeye başladığını itiraf eden Elçiçek, yaşanan faciayı şöyle anlattı:

“Tüfeğimle ateş ederken ayağım kaydı, yere düşerken tüfek bir daha ateş aldı. Ölüm ve yaralanma olayının benim tüfeğimden yapılmış ateşle olup olmadığını bilmiyorum. Çok sayıda ateş eden vardı. Ölen zaten benim yeğenimdir. Yaralananlar da akrabamız. Pişmanım. Evim şehir dışında. Köpek ya da benzer hayvanlardan korunmak için tüfek almıştım. Hedef gözeterek ateş etmiş değilim.”

Olay günü alkollü olmadığını da belirten Elçiçek, terör örgütü PKK üyesi olmakla da suçlanıyor. Yakalandığında üzerindeki cep telefonunda PKK ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü mesajlar bulunan Elçiçek, örgütle ilgisi konusunda yapılan sorgusunda ise “Telefon bana ait. Ancak bu mesajları ben yazmış değilim.
Arkadaşlarım yazıp göndermiş olabilir” dedi.

Düğün magandası Elçiçek'in PKK üyesi olup olmadığı, daha önce eylemlere katılıp katılmadığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce araştırılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!