Madame Tussauds Müzesi ne zaman ve nerede açılacak? İşte, ünlü balmumu müzesinin detayları

Güncelleme Tarihi:

Madame Tussauds Müzesi ne zaman ve nerede açılacak İşte, ünlü balmumu müzesinin detayları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 17:04

Madame Tussauds Müzesi'nin Türkiye'de de görücüye çıkacağı haberi sanatseverleri hem sevindirdi, hem heyecanlandırdı. Peki, Dünyadan ve ülkemizden toplam 55 ünlünün balmumu figürünün bulunacağı ünlü balmumu müzesi ne zaman açılacak? İşte, yoğun ilgi görmesi beklenen Madame Tussauds Müzesi'nin açılış tarihi, nerede yapılacağı ve hangi isimlerin balmumlarının bulunduğu gibi merak edilen detaylar!

Haberin Devamı

Madame Tussauds Müzesi, İstanbul’daki meraklılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın en ünlü balmumu müzesi olarak geçen Madame Tussaudsnun İstanbul’daki merkezi, İstiklal Caddesi’ndeki Grand Perada ziyarete açılacak. Peki, Türkiye'den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzerinin yer alacağı Madame Tussauds ne zaman açılacak? İşte, dünya çapında büyük ilgi gören balmumu müzesine dair detaylar!

Madame Tussauds Müzesi’nin İstanbul’daki açılış tarihi belli oldu. Tarihin ve günümüzün en gözde uluslararası ve ulusal şöhretlerini barındıran dünyanın en ünlü balmumu müzesi, İstanbul’daki merkezi olan İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera’da görücüye çıkacak. Türkiye’de ilk kez açılacak olan balmumu müzesi Madame Tussauds İstanbul, dünyada 21. merkez olacak. Peki, Dünyadan ve ülkemizden toplam 55 ünlünün balmumu figürünün bulunacağı Madame Tussauds Müzesi ne zaman açılacak? İşte, yoğun ilgi görmesi beklenen ünlü balmumu müzesinin başlayacağı tarih ve müzeye dair önemli bilgiler veren Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner’in açıklamaları!

Haberin Devamı

Ünlü balmumu müzesini görmek için sabırsızlanan sanatseverlerin merak ettiği bu soruya yanıt, müzenin açılışı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner’den geldi. Bal mumu müzesinin 28 Kasım'da saat 14.00'te ziyarete açılacağı bilgisini veren Suner, önemli bilgilendirmelerde bulundu. Müzenin çok sevileceğine inandığını ifade eden Suner, Madame Tussauds'nun 250 yıllık geçmişe sahip, balmumu figürlerin bulunduğu bir müze olduğunu dile getirdi.

MEVLANA İÇİN KONYA ZİYARET EDİLDİ

Ülkemizdeki ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu balmumu müzesindeki karakterlerin gerçeğine birebir benzemesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner;

"Örneğin, Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, birkaç minyatürü dışında ve araştırdığımız kaynaklardaki, onun vücut ölçüsüyle ilgili bazı yorumlar vardı. Onun dışında hiçbir şey yoktu elimizde. Araştırmamızın sonucunda bazı kaynaklara ulaştık. Bunları temel aldık. Tabii buradaki en önemli konu, stüdyodaki arkadaşlarımızın, onu hayata geçirirken hissetmeleri lazımdı. Onun için ekibimiz Konya'ya gitti. 22. kuşak torunları Esin Bayru ve Faruk Hemdem Çelebi bize bu konuda çok yardımcı oldu. Ekibimiz sema ayinini izledi. (Mevlana'nın) Türbesini ziyaret etti. Orayı hissetti ve oranın ruhunu da anladıktan sonra olağanüstü bir figür ortaya çıktı."

Haberin Devamı

KANUNU SULTAN SÜLEYMAN AYLAR BULDU

Suner, bazı figürlerin, dinamik ve statik olma özelliğine göre 4-7 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bizde bazı figürler var 7 ayı buldu. Kanuni Sultan Süleyman, 7-8 ayı buldu. Bunlar tamamıyla detayla ilgili. Bunlar Londra'daki stüdyolarımızda yapıldı. Yapım aşamasında da -bu tabii benim için gurur kaynağı- o stüdyolarda Türk arkadaşlarımız, heykeltıraşlarımız var. Onların büyük katkısı oldu." ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ BALMUMU MÜZESİNDEKİ TÜRK SİMALAR

Türkiye'den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzerinin yer alacağı müzede, Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Adile Naşit, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Sabiha Gökçen, Arda Turan, Hidayet Türkoğlu, Beren Saat, Kerem Bursin ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi Türk ünlülerin yanı sıra Angelina Jolie, Brad Pitt, Audrey Hepburn, Beyonce, Rihanna, David Becham, Messi, Marilyn Monroe ve Muhammed Ali'nin figürleri görülebilecek.

BAKMADAN GEÇME!