Macaristan'daki kazada bir Türk aile de öldü

Güncelleme Tarihi:

Macaristandaki kazada bir Türk aile de öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2003 01:53

Macaristan'da perşembe günü Alman turistleri taşıyan otobüse tren rayı üzerinden geçerken trenin çarpması sonucu yaşanan faciada Almanya'nın Kiel kentinde yaşayan bir Türk çiftin de öldüğü anlaşıldı.

Macaristan'ın Siofok kentinde perşembe günü Alman turistleri taşıyan otobüsle trenin çarpışması sonucu meydana gelen feci kazada, Almanya'nın Kiel kentinde yaşayan Ahmet Tunaman ve eşi Emriya Tunaman'ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Bir yarışmada kazandıkları seyahate, aynı yarışmayı kazanan Alman komşuları ile birlikte çıkan İzmitli emekli çiftin ölüm haberi Kiel'i mateme boğdu. Howaldts Deutscher Werft tersanesinden emekli olan 66 yaşındaki iki çocuk babası Ahmet Tunaman'ın ve eşi Emriye'nin, Alman komşularıyla Macaristan'a gittikleri ve kazada Alman komşunun da hayatını yitirdiği belirtildi.

DNA TESTİ YAPILDI

Anne ve babasının öldüğünü, aynı kazada hayatını kaybeden Alman ailenin yakınından öğrendiğini belirten Filiz Aydın ve ağabeyi Mehmet Tunaman, sinir krizi geçirdiler. Alman polisi, kazadan sonra tanınmayacak hale gelen yaşlı çiftin kimliğini belirlemek için, oğulları Mehmet Tunaman'dan alınan DNA örneklerini Macaristan'a gönderdi. Ancak bu sayede Tunaman çiftinin kimliği tespit edilebildi. Mehmet Tunaman, cenazeleri almak üzere Macaristan'a gitti. Kiel'e getirilecek olan cenazeler, buradaki DİTİB Camisi'nde kılınacak namazdan sonra İzmit'e gönderilecek.

BAKAN: ŞOFÖR SUÇLU

Raylar üzerindeki otobüse yaklaşık saatte 100 kilometre hızla çarpan ve 150 metre kadar sürükleyen trenin makinisti hafif yaralarla hastaneye kaldırılırken, otobüste bulunan 39 kişiden 32'sinin hayatını kaybettiğini belirten Macaristan Ulaştırma Bakanı İstvan Csillag, kazada ölen Alman otobüs şoförünün yüzde yüz suçlu olduğunu ileri sürdü. Csillag, ‘‘Şoförün dikkatsizliği kazaya neden oldu. Uyarı sinyaline rağmen otobüsü rayların üzerinde durdurması kazanın sebebi’’ dedi. Seyahati organize eden Alman Maxim şirketi, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarını Macaristan'a götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!