Maaş kuyruğu, emekliyi ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Maaş kuyruğu, emekliyi ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 15:43

MERSİN'de, emekli, yaşlılık ve çocuk yardımı ödemelerinin aynı güne denk gelmesi, ödemenin yapıldığı banka önünde uzun kuyruklara yol açtı. Sabahın erken saatine rağmen sıraya girip, saatlerce beklemek zorunda kalan emeklilerden bazıları ağladı.

3 ayda bir verilen yaşlılık parası, emekli maaş ödemesi ve ‘Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’ çerçevesinde okula giden çocukların velilerine verilen eğitim yardımı ödemeleri aynı güne denk gelince, Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi önünde büyük kalabalık oluştu. 3 ödemenin aynı anda yapıldığı Fabrikalar Caddesi'ndeki merkezin önünde sabahın erken saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, saatlerce ödeme sırasının kendilerine gelmesini bekledi. Görevlilerin aldığı önlemler sayesinde banka önünde izdiham yaşanmadı.

Maaş almak için saatlerce kuyrukta bekleyen yaşlılar, çocuk yardımının maaş gününe denk getirilmesine tepki gösterdi. Sıralarını kaybetmemek için sıradan kısa süreliğine de olsa ayrılmak isteyen vatandaşlar, her 3 ayda bir aynı manzarayla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdiler. 4 saattir sırada beklediğini belirten, ancak adını açıklamayan emekli bir kadın, mektupla maaş gönderilmesi uygulamasından haberdar olmasına rağmen, bu uygulamadan faydalanmak için müracaat etmediğini belirterek, ancak bundan sonra maaşını mektupla isteyeceğini söyledi.

Sırasını kaybedip son sıralara itildiğini öne süren emekli başka bir kadın ise “Hep araya girdiler, ben en sona düştüm. Yazık bizlere, çocuk ödemelerini ayrı gün yapsınlar, emekli maaşı günü ayrı gün olsun” diyerek ağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!