Lütfi Doğan Süleymaniye’ye defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Lütfi Doğan Süleymaniye’ye defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 07:00

1968-1976 yılları arasında 8 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı yapan İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan, vasiyeti üzerine Süleymaniye Camisi haziresinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Lütfi Doğan’ın Türkiye’de tasavvuf öncülerinden biri sayılan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi ile derin bir gönül bağı vardı. İstanbul’a her geldiğinde oğlu Yahya Doğan’la birlikte Süleymaniye’ye gider ve kabirleri ziyaret ederdi. Gördüğü bir rüyadan etkilenerek, eğer mümkünse onun Süleymaniye Camisi Haziresi’ndeki kabrine yakın bir yerde gömülmeyi vasiyet etmişti. Lütfi Doğan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Süleymaniye Camisi’nin haziresine defnedildi.

 Süleymaniye Camisi’nde kılınan cenaze namazı öncesi taziyeleri Lütfü Doğan’ın oğlu Yahya Doğan ve torunu Erdem Doğan kabul etti. Cenaze törenine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri eski bakanlarından Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun da bulunduğu siyaset, iş ve akademi dünyasından binlerce kişi katıldı. Prof. Dr. Yahya Doğan, Hürriyet’e “Ondaki manevi alemi 60’tan sonra tespit edebildim” dedi.

Haberin Devamı

Lütfi Doğan Süleymaniye’ye defnedildi

KANUNİ YAPTIRDI

- Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Süleymaniye Camisi’nde Kanuni Sultan Süleyman, annesi Saliha Dilaşub Sultan, eşi Hürrem Sultan, kızı Mihrimah Sultan, Sadrazam Ali Paşa, Hattat Ali Fuat, Serasker Hüseyin Avni Paşa ve Kaptanı  Derya Kayserili Ahmet Paşa’nın yanı sıra Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi, Mehmet Zahit Kotku, Turgut Özal’ın annesi Hafize Özal ve kardeşi Yusuf Özal’ın da kabirleri bulunuyor. 12 Ekim 2016’da vefat eden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da buraya defnedilmişti.

BAKMADAN GEÇME!