Lüleburgaz'daki pazarcılar eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazdaki pazarcılar eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 15:14

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki pazar yerinde tezgah açan pazarcılar ve aileleri, Lüleburgaz Belediyesi'nin tezgah kira ücreti bedelini aylık 800 YTL olarak belirlemesi üzerine eylem yaptı. Kadın ve çocuklarında katıldığı eylemde yaklaşık 2 bin kişi Belediye Başkanı Emin Halebek aleyhine sloganlar atarak istifa etmesini istedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçen 28 Mayıs tarihinde açılışını yaptığı Lüleburgaz Belediyesi Pazar Yerine, semt pazarlarınının mahalle aralarından kaldırılması ardından yaklaşık 500 pazar esnaf buraya yerleştirildi. Lüleburgaz Belediyesi 6 metrekarelik tezgah yeri için pazar esnafından aylık 800 YTL kira istedi. Bu rakamı çok bulan pazarcılar eylem kararı aldı. Pazar Esnafı Tertip Komitesi tarafından düzenlenen ve Hükümet Konağı önünde başlayan eylemde kadın ve çocukların da katıldığı yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki ekmekleri göstererek, ‘Başkan ekmeğimizle oynama’, ‘Tüccar başkan istemiyoruz’, ‘Siz esnafa can suyu yerine zehir verirsiniz’, ‘Sen esnafa pazar yeri değil, mezar yeri yaptın’, “Halebak, esnafı açlığa sürükleme’, ‘Hırsızlık mı yapalım?’ ‘Sandıkta görüşeceğiz’, ‘Hani halkçıydın, bu zulüm neden?' yazılı pankartlar taşıırken Başkan Habekak'ı başkanı istifaya davet ettiler. Yaklaşık 1 kilometre süren eylem yürüyüşünün ardından eylemci pazar esnafı ve aileleri Kongre Meydanı'nda toplandı ve sloganlar attı.

Tertip komitesi adına konuşan pazarcı Erdoğan Yeşilgöz, “Başkan güzel bir pazar yeri yaptı ama içindeki insanlar mutsuz. 6 metrekarelik bir yer için pazarcı esnafı Keşan'ı 24 YTL, Kırklareli'nde 25 YTL, Çorlu'da 48 YTL öderken, Lüleburgaz'da 800 YTL ödemektedir. Esnafımız bu parayı belediyeye zor şartlar altında ödemektedir. Bu olaya bağlı olduğumuz Pazarcılar Odası sahip çıkacağı yerde, komite oluşturarak sahip çıktık. Oda başkanı bize sahip çıkacağına Belediye Başkanı ile işbirliği yapıyor. Bu nedenle yollara döküldük." dedi.Yapılan basın açıklamasının ardınadn pazar esnafı dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!