Lula'ya gırtlak kanseri tehşisi kondu

Güncelleme Tarihi:

Lulaya gırtlak kanseri tehşisi kondu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’ya gırtlak kanseri teşhisi kondu.

Sao Paolo’da bulunan Suriye-Lübnan Hastanesi’nden yapılan açıklamada, 66 yaşındaki Lula’nın gırtlağında bir tümör bulunduğu belirtildi.

 

Kanser tedavi merkeziyle tanınan hastanenin açıklamasında Lula’nın durumunun iyi olduğu ve önümüzdeki günlerde ilk adım olarak kemoterapiye başlayacağı ifade edildi.

 

Şu anki Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff de Ocak ayında bu göreve gelmeden önce Suriye-Lübnan Hastanesi’nde kanser tedavisi görmüştü.

Aynı hastanede ayrıca Lula’nın eski yardımcısı Jose Alencar da mide kanseri tedavisi görmüştü. Alencar Mart ayında hayatını kaybetmişti.

 

Haberin Devamı

Brezilya’nın komşusu Venezüella’nın devlet başkanı Hugo Chavez’e de bu yıl kalın bağırsak kanseri teşhisi konmuştu. Chavez’in tedavisi bir süredir devam ediyordu.

 

İŞÇİ BAŞKAN LULA

Eski bir sendika lideri olan Lula, fakirlikten gelen bir isim olarak Brezilya’nın ilk işçi kökenli devlet başkanı oldu. 2003-2010 yılları arasında Brezilya’yı yöneten Lula’nın iktidarı döneminde ülkede çok önemli bir ekonomik büyüme yaşandı.

 

Aynı dönemde 20 milyon Brezilyalı fakirlikten kurtularak orta sınıfa yükseldi.

 

SİYASİ GELECEĞİ TARTIŞILIYOR

Kanser teşhisi görevi bıraktığında kamuoyundaki destek oranı yüzde 80’lerde olan Lula’nın siyasi geleceği açısından soru işaretleri yaratıyor.

 

Haberin Devamı

Zira, Rousseff’in 2014’te yeniden aday olmaması halinde Lula’nın bir kez daha başkanlığı deneyebileceği konuşuluyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!