Lübnan Büyükelçisi'nden Kızılay'a teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Lübnan Büyükelçisinden Kızılaya teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 12:53

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, hafta sonunda 1'i ilaç yüklü olmak üzere insani yardım tırlarının bölgeye hareket edeceğini bildirdi. Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Georges Habib Siam, Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali'ye bölgeye yapılan yardımlardan dolayı ziyaret ederek, teşekkür etti.

Haberin Devamı

Ziyarette, Türk Kızılayı yardım konvoyu ile Lübnan'a giderek incelemelerde bulunan AKP Balıkesir Milletvekili ve Türk Kızılayı gönüllüsü Turan Çömez de hazır bulundu. Burada konuşan Küçükali, Türk Kızılayı olarak ilk günden itibaren Lübnan'a yardım elini uzattıklarını ve yardımların süreceğini kaydetti. Küçükali, Lübnan'da en çok ihtiyaç duyulanların arasında ilacın yer aldığını ifade ederek, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği ile görüşerek ilaçların tedarik edildiğini kaydetti.

İlaçların tasnifine başlandığını belirten Tekin Küçükali, kadın pedi, çocuk bezi, dayanıklı gıda maddesi ve çocuk mamasının da yardım paketinde yer alacağını söyledi. Küçükali, hafta sonunda 1'i ilaç yüklü olmak üzere yardım tırlarının yeniden yardım götürmek üzere yola çıkacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Lübnan'da yaşananları “insan odaklı afet” olarak nitelendiren Küçükali, 1 milyon insanın evini, barkını bırakıp kendi memleketinde ”mülteci durumuna düştüğünü” belirtti. Türk insanının “merhamet elini” Lübnan'a uzattığını ifade eden Küçükali, insanlığın da bu zulme duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

EMZİKLİ BEBEK FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Siam da hükümete ve Türk insanına yardımlarından dolayı teşekkür etti.
İsrail politikasını düzeltmediği sürece bölgeye barış ve huzurun gelmesini olanaksız gördüklerini belirten Siam, Lübnan'da hayatını kaybeden emzikli bir bebeğin fotoğrafını göstererek sözlerini sürdürdü. “İşte modern Batı'nın empoze ettiği savaş bu...” diyen Siam, şöyle konuştu:

“Lübnan'da öldürülen 1000 kişinin 350'si 12 yaşının altındaki çocuklar. Bu çocuklar ölürken dünyanın geri kalanı nasıl uyuyor? Bu çocuğun annesi, kız kardeşi mi kaçırılan askerlerin sorumlusu? Neden bu kaçırılan askerler yüzünden bizim yollarımız, hastanelerimiz, bakımevlerimiz yıkılıyor? Savaş askerler arasında olmalıdır.”

AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez ise Lübnan'da büyük bir vahşete tanık olduğunu söyledi. Lübnan'da gördüklerine bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığını anlatan Çömez, “Ben o fotoğrafı paylaştım. Bugüne kadar mesleğim gereği pek çok afete tanık oldum. Ama böyle bir dram, acı, vahşet görmedim” dedi.

Haberin Devamı

Türk insanının şefkat elini Lübnan'a uzattığını ve bu yardımların sürmesi gerektiğini belirten Çömez, “Herkesi Türk Kızılayı'nın elinden tutmaya ve Lübnan'a yardım etmeye çağırıyorum” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Tekin Küçükali, dün Kızılay'ı kucağında 6 aylık kızıyla beraber ziyaret eden Pınar Çalışkan adlı annenin 1 paket çocuk bezi ile 1 kutu mamadan oluşan sembolik hediyelerini Büyükelçi Siam'a sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!