Lübnan açıklarındaki 100 ton petrol temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Lübnan açıklarındaki 100 ton petrol temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 15:01

Avrupa Birliği ve Lübnan sivil savunma ekiplerinin İsrail saldırılarının hedefi olan elektrik üretim tesislerinin petrol tanklarından denize dökülen petrolün yol açtığı kirliliğin temizlenmesi çalışmaları kapsamında, Cbayl plajından 100 ton petrol temizlediği bildirildi.

AB'den yapılan yazılı açıklamada, plajdan daha önce 50 ton petrolün temizlendiği ve toplanan petrolün asfalt olarak yeniden değerlendirileceği belirtildi. Lübnan Çevre Bakanlığının talebi üzerine AB, Ağustos başında, Akdeniz'i tehdit eden bu ekolojik felaketle mücadele etmesi amacıyla Lübnan'a yardım kapsamında Danimarkalı ve Norveçli uzmanlardan oluşan ekip göndermişti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, perşembe günü aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Doğu Akdeniz ülkelerinin katılımıyla yapılan uzmanlar seviyesindeki toplantıda, Lübnan kıyılarında 140 kilometrelik bir alana yayılan 15 bin ton petrolün yol açtığı kirliliğin ortadan kaldırılması için ortak strateji uygulanması kararlaştırılmıştı.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, kirliliğin temizlenmesi için gereken 50 milyon avroluk kaynağın 10 milyonunu
AB'nin sağlayacağı, OPEC'in de 200 bin avro katkıda bulunacağı belirtilmiş, geri kalan finansmanın sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!