Lübnan’a asker göndermeye hayır

Güncelleme Tarihi:

Lübnan’a asker göndermeye hayır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 14:01

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun Lübnan’a asker gönderme kararı bugün TBMM’de oylanacak. Türkiye’nin günlerdir tartıştığı Lübnan’a asker gönderme tezkeresi konusunda halk ne diyor? Hurriyet.com.tr’ deki anket sonuçları karşı çıkanların ezici bir çoğunlukta olduğunu ortaya koydu.  Ankete oy verenlerin %22,2’si asker göndermeye evet derken, % 77,8’i gönderme taraftarı değil.

Saat 14.30 itibariyle 64 bin 325 kişinin oy verdiği anketin sonucu şöyle;

Evet: % 22,4 oranla 14 bin 293 kişi
Hayır: % 77,8 oranla 50 bin 032 kişi

Hürriyet.com.tr’ ye gelen binlerce okur yorumu da anket sonuçlarını doğruluyor. İşte “Lübnan’a asker göndermeyelim” diyenlerin gerekçeleri:

ÖNCE PKK TEMİZLENSİN

Hükümeti kınıyorum çünkü orada askerin can güvenliği yok. Siz ilk önce kendi PKK sorununuzu çözün ondan sonra Lübnan’A asker gönderin. Bizim askerimize yazık.
Ahmet Dolar

Haberin Devamı

Bizim Lübnan’da ne işimiz var sayın yetkililer? O kadar akıllıysanız PKK’yı nasıl yok ederiz onu düşünün. Recep Akın

Bizim süngü destanımız 80 yıl önce vatan topraklarında yazıldı. Burası benim toprağım değil başkasının toprağına "Lübnan sana canım feda" diyemem süngüyü takacaksan PKK’ya karşı tak ki şehit olduğu zaman zorumuza gitmesin. Vatan sever
 
Dün başbakan ulusa sesleniyor.  Biz Kosova’ya da Afganistan’a da Bosna’ya da asker gönderdik diye halkı yatıştırmaya çalışıyor ama halk önce vatanım diyor.  Bizim ülkemizde her gün şehit olunurken Lübnan’a değil Irak İran buralara girsin askerimiz, PKK’nın kökünü kazısın onlar Türkün askerleri bu vatan için askerlik yapıyorlar, başkalarına yandaşçılık için değil. Biraz Sayın Sezer’i dinleseniz belki bazı şeyler daha iyi olacak ama işinize gelmiyor. Derin Kızılokyanus

ÜLKENİN SORUNLARI BOYUNUZU GEÇTİ

Nerdeyse 70 milyon Türkü İsrail ile Filistin arasında etten duvar yapacaklar. Beyler işinize bakın, ülkenin sorunları boyunuzu geçti.
Brenda Molenaar

Lübnan'a asker göndermek kendi sınır ve iç güvenliğini sağlayamayan bir ülke olarak Türkiye’yi gülünç ve dışarıya bağımlı aciz bir ülke konumuna düşürmekle eş değerdedir. Ayrıca şu da unutulmamalıdır; Bataklığa girmek ne kadar kolaysa oradan çıkmak bir o kadar zor ve hatta imkânsızdır. Örnek mi istiyorsunuz? Bakın ABD'ye çıkabiliyor mu Irak bataklığından? Üstelik çırpındıkça batıyorlar. Yapmayın bu kötülüğü bu ülkeye. Bir tek askerimiz şehit düşerse gönderenler kaçacak delik arayacaklardır.
Kemal Saygıner

Haberin Devamı

Farkında mısınız zaman geçtikçe hata üstüne hatalar artıyor. Eğer bu yanlışlar bir milletin istikbalini olumsuz yönde etkileyecekse ve ben hala sesleniyorum kendi sınırlımızı korumak adına gerekli olanı yapalım.
Yalçın Topal

ASKER GÖNDERİLECEK YER KUZEY IRAK’TIR

Bizim kendi derdimiz kanarken biz başkasının derdi için ortalığa düşüyor gündemimizi meşgul ediyoruz.
Onlara söyleyelim İsrail ve Amerika’da gelip kuzey ırakta tampon bölge kurup bizim askeri korusunlar.
Alper Tunga

Lübnan’a asker göndermek! Hükümetin aldığı kararla Lübnan’a asker göndermek istiyor ve Sayın Başbakan Asker göndermeye karşı çıkanları ihanetle suçluyor. Hakkâri ve Şırnak’ta 13 askerimiz Şehit edildiğinde Başbakan atıp tutuyordu (Yarın kıyamet kopacak) ne oldu ne yaptı? Asker gönderilecek yer Kuzey Irak ve Kerkük’tür. Lübnan değil.
Ünal Araştırıcı

Haberin Devamı

Yangın sizin beyninizde oluşmuş bence asıl yangın Kerkük ve Kuzey Irak’ta, Kandil’de buralara asker göndermeyi deneyin bakalım yüreğinizi görelim o zaman.
Osman Dal

SAVAŞIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Nasıl iştir ki güneşin doğudan doğduğu ve batıdan battığı kadar acıktır, Türk askeri ve ordusu İran ve Suriye’yle savaşa davet ediliyor... Efendiler akıllı olun. Anlamadığım tek nokta şu. Meclisteki mebuslar bunu nasıl olur da göremez. Asıl söylemek istediğim ise şu, bence milletvekili siyasi ve tarihi sorular içeren bir sınav yapılsın vb.. Mustafa Kemal Korkmaz

Bence Türk askerinin Lübnan'a gelmesinin istenme sebebi Hizbullah kanalıyla Türkiye'yi İran ile çatışma noktasına getirmek, sonra da bunu casus belli olarak kullanıp İran ve Suriye'ye askeri müdahalede bulunmak. Amaç tam olarak bu olmasa da bu yönde ağır bir risk vardır. İran destekli bir Hizbullah'ın Türk askerine saldırması halinde Türkiye-İran ilişkilerinin geleceği nokta bellidir. Bush kafaya takmış, İran'a dalacak, bunun için de Türkiye'nin İran'ın yanında olmamasını temin etmeye çalışıyor.
Ahmet Özyaman

Haberin Devamı

DIŞ KREDİ İÇİN GÖNDERMEK İSTİYORLAR

Bütün bunlar günü kurtarmak isteyen hükümetin dış kredi için yaptığı manevralardır. Yazıktır, en büyük günahtır. Tarihe böyle geçmek hatadır. İnat ve basiretsizlikle yönetilmeyi hak etmedik.
Suavi Kendiroğlu

Irak'a Asker göndermemizdeki menfaatlerimizi göz ardı edip, PKK'yı hortlattılar ve ayrıca Asker göndermeyerek Irak'taki 2,5 milyon Türkmen Soydaşımızı görmezlikten geldiler. Şimdi kalkıp Lübnan’a asker gönderelim diyorlar, acaba bir yandaşa yardım mı söz konusu! Yoksa bilinmedik bir menfaatimiz mi var.
Harun Seran

VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ

Bu işten yine en zararlı vatandaş çıkacak. Hem manevi hem de maddi. Ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Geçmişte bazı geri kafalı zihniyetlerin yaptığı ve halen acısını çektiğimiz durumlara düşeceğiz. Bu ülke sizin bu yaptığınızı unutmayacak. Ve zamanı geldiğinde vatandaş hesabını soracaktır!
Haluk Esercan

Haberin Devamı

Türk Halkı % 90 HAYIR diyor ama AKP yönetimi kararını vermiş kim bilir kime söz verdiler yine Israr ediyorlar göndermek için. Ama bir de bunun faturasını ödeme zamanı gelecek o zaman bakalım ne yapacak.
Öner Çınar

Eğer Lübnan'a gidersek ve orada bir tane askerimizin kılına zarar gelirse bunun bedelini birilerinin ödemesi gerekir. Asker göndermeyi düşünenlerin uzun uzun düşünmesi ve ona göre karar vermeleri gerekli.
Ali Dinçay

KİMİN İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Kimin için kiminle savaşacaksın? Sivil halkı şiddetten korumak ancak saldırgan İsrail savaş uçaklarını düşürerek yapılabilir. Hizbullah bölgede aynı zamanda sivil halkın kendisidir. Açıkça amaç sivil halkı korumak değil İsrail’i korumak için sivil halk ve meşru savunma örgütleri Hizbullah’la savaşmaktır. VATAN SAVUNMASI LÜBNANDAN YAPILAMAZ TÜRK ASKERİ TÜRK VATANINI SAVUNUR Türk milleti askerini davul zurnayla vatanı savunacak diye askere gönderiyor İSRAİLİ SAVUNSUN DİYE DEĞİL!
Tayfun Torunoğlu

Eğer İsrail uçakları Lübnanlı sivillere saldırırsa, BM onları süngüyle düşürmeyi planlıyor sanırım... İsrail ve Amerika'nın pis işini yapmaya, Hizbullah'ı silahsızlandımaya gidiyoruz...
Murat Doğan

Orda yaşayanlar "Bunlar bizi öldürüyorlar!" diye yalan atarlarsa al başına belayı! Sayın başbakanım, Amerika niye kendisi girmek istemediği bir yere bizi göndermek istiyor? Sizce bunda bir iş yok mu?
Sadık Başaran

LÜBNAN’A ASKER GÖNDERMEMİZ ŞART

Lübnan’a asker gönderilmeli diyenlerin yorumları ise şöyle;

Lübnan’ın egemenliği için Hizbullah’ın devlet içinde devlet kurmasını önlemek için barış gücünü desteklemek lazım. İshak Dekel

Lübnan'a asker göndermeye karşı değilim. Bundan önce nasıl farklı ülkelerde barış gücüne destek amaç asker verdiysek şimdi de vermemizde sakınca yok.
Tolga Ülker

Haydi Mehmetçik bugüne kadar birilerinin çıkarı için gittin şimdi uyuyan devin ilk adımları geliyor. Bölgedeki etkinliğimiz için istikbal için haydi bakın dünyaya ya durduğumuz yerde bir şey elde edemeyiz bende gideceğim bu göreve.
Cengizhan Aslan

Allah hayırlısını versin. Irak’a teskere çıkarken de yaygara kopmuş tek bir Mehmetçiğin kanı tabutu gelirse yıkarım diyenler her gün gelen onlarca şehide sessiz kalıyor. Bence Lübnan’a gitmemiz şart. Altını çiziyorum gönüllü alırlarsa ilk önce ben giderim.
Furkan Sabancı

Bence bölgede etkin adımlarımızın olması, yeni Ortadoğu karmaşalarında ve de sonraki zamanlarda bizi de bölgede sözü geçen devlet yapar. Böylece kuzey Irak'ta varlık gösterememizin önünü kapatmış, bir başka alternatif bulmuş oluruz. Lübnan'a asker yollamak uzun vadede bize bölgede politik güç kazandırır.
Barış Doğruoğlu

Müzakereler için askerimiz Lübnan’da gibi görüyor. Birçok kişi ama oradaki "insanların" acımasızca öldürüldüklerini bilmiyormuş gibi konuşuyorlar. Türk milleti kimseyi zor durumda bırakmamıştır, seyirci kalamayız, yakışmaz Türkiye Cumhuriyeti"ne.
Fatih Omurtak

Askerimiz gitse Türkiye mi batar! Sanki savaşa gidiyoruz. Askerimiz, hali hazırdaki BM askerine katılacak. Yok efendim gerekirse tehlike hissettiğinde güç kullanacakmışız (savaşa dahil olacakmışız!!). İyi işte. —Türk askeri güç kullanamaz- dese daha mı iyi. Sonuçta bunlar izci değil asker. Tabii ki isteğimiz kimsenin burnu kanamadan görevini en iyi şekilde yapması. Muhalefetin dediği gibi Amerika'nın BM askerini kullanarak Nasrallah'a operasyon düzenleyeceği görüşü pek mantıklı değil.
Çağlar K

Ben de asker gönderilmesinden yanayım. Lakin komuta bizde olmalı, Somali ve Afganistan’daki başarımız NATO tarafından iyi bilinmekte ve o bölge ile tarihsel yakınlıklarımız var. Öte yandan ABD den de PKK ile koşulsuz mücadele ve müdahale sözü alınmadan asker gönderilmemeli. Bence bu iyi bir fırsat olabilir.
Halit Oktay Erat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!