Lozan'da 75. Yıl etkinliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Lozanda 75. Yıl etkinliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Lozan Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. Yılı nedeniyle Avrupa Türk Akademisyenler Birliği ‘‘EATA’’ tarafından düzenlenen ‘‘1923'ten 2023'e Türkiye Cumhuriyeti: Mirasımız - Bugünümüz - Geleceğimiz’’ konulu konferans, dün İsviçre'nin Lozan kentinde başladı. Türkiye dışında organize edilen en kapsamlı ve en büyük 75. Yıl etkinliği olarak değerlendirilen ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde gerçekleştirilen konferansa, Türkiye, İsviçre, Batı Avrupa ve ABD'den siyaset, bilim, iş dünyası, medya temsilcileri ile genç akademisyenler katılıyor.

TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in de katıldığı konferansta, Türkiye'nin yakın geleceğine ışık tutularak, 1923'te dünya sahnesine çıkışının ilk adımı olan ve bugünkü Türkiye'nin mevcut sınırlarının teminatı olan Lozan Anlaşması'nın dünya barışına katkıları irdelenecek.

Açılışını Hikmet Çetin'in yapacağı konferansta, Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi bir konuşma yapacak.

Fuar gazileri

Gıda Fuarı'nda, bir firmanın ürünlerini tanıtan mankenler, cumhuriyetin 75'inci yılı nedeniyle Atatürk rozeti de dağıttılar. Mankenler Merve İldeniz Önal ve Gizem Özdilli üzerlerindeki ‘‘Gazi üniforması’’ ile ilgi çektiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!