Louai Sakka’nın hücresinde yangın iddiası

Güncelleme Tarihi:

Louai Sakka’nın hücresinde yangın iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 17:31

TERÖR örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticisi olduğu ileri sürülen ve yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Louai Sakka’nın avukatı Osman Karahan, yaptığı yazılı açıklamada müvekkilinin Kadıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki hücresinde yangın çıkartılarak öldürülmek istendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Osman Karahan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada geçen 19 Temmuz'da müvekkili Sakka’nın kaldığı tek kişilik hücrede yangın çıktığı ve hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü. Açıklamada, şöyle denildi:

“Cezaevinde bulunan müvekkilimin Suriye’de cezasını çekmek veya Lübnan’a iadesini sağlamak için bu konuda imza vermesi amacıyla yoğun baskı ve işkenceye maruz kalmaktadır. Şu anda bileklerinde ve göğüsünde hala işkence izleri mevcuttur. 20 Temmuz günü işkenceyle ilgili acilen Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi için cezaevi müdürüne yazı yazılmış ise de 6 gündür müvekillim doktor muayenesine çıkartılmamaktadır. Tüm bu gelişmelerin ardından müvekkilimin odasında 3 defa yangın çıkartılarak öldürülmeye çalışılmıştır” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!