Loto talihlisinin oğluna çete tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Loto talihlisinin oğluna çete tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

İzmir’de yakalanan çete üyelerinin, 2006 yılında Sayısal Loto’dan 4.5 milyon TL kazanan talihlinin oğluyla yakınlık kurdukları, eğlence mekânlarına götürüp 53 bin TL’lik senet imzalattıkları belirlendi.

Haberin Devamı

İZMİR Kemalpaşa’daki bir çetenin baskı ve şiddetle çok sayıda kişinin malını ele geçirdiği ihbarı üzerine polis harekete geçti. Ekipler 6 aylık takibin ardından, ilçede birahane, otopark, ganyan bayii, oto kiralama şirketi işleten A.A.’nın, 7 kardeşi ve yakınlarıyla kurduğu suç örgütünün faaliyetlerini belirledi. İzmir ve Kocaeli’nde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda A.A.’nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde 5 pompalı tüfek, tabanca, 180 fişek, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Şüphelilerin, Sayısal Loto’dan 2006 yılında 4.5 milyon TL kazanan H.Ç.’nin oğluyla yakınlık kurdukları, eğlence mekânlarına götürdükleri H.Ç.’ye 53 bin TL’lik senet imzalattıkları belirlendi. Baskıyla H.Ç.’den parayı alan çetenin daha sonra yeniden para istediği
ileri sürüldü.
Çiftlik evinde işkence
Çete üyelerinin, borç alan müteahhit N.T.’ye parayı tahsil edemeyince Kocaeli’ndeki bir çiftlik evinde işkence yaptıkları iddia edildi. Ekonomik yönden zor durumda olan esnaf ve çiftçilerle yakınlık kuran şüphelilerin yüksek faizlerle borç verip senet imzalattıkları, borcun tahsili için kiraz hasadı üzerinden anlaştıkları belirtildi. Çeteden 500 TL borç alan ancak ödeyemeyince borcu 13 bin TL’ye kadar çıkan bir kişinin İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda intihar girişiminde bulunduğu, bir diğerinin psikolojik tedavi görmeye başladığı, bir başka mağdurun ailesiyle tüm bağını kesip kayıplara karıştığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!