Lonardo Di Caprıo

Güncelleme Tarihi:

Lonardo Di Caprıo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Titanic filmi gişe rekorları kırarken, filmin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio da şöhretin zirvesine tırmandı.

Hollywood çevrelerinde ‘‘Yeni James Dean’’ diye söz edilen 23 yaşındaki Leonardo DiCaprio'nun tatlı gülümseyişi karşısında en ünlü kadınlar bile yelkenleri suya indiriyor. Bir dönem Demi Moore ile kaçamak yaptığı iddia edilen genç aktörün peşinde koşanlar arasında Sharon Stone'un olduğu bile söyleniyor.

Ama bütün bunların ötesinde, 1.83 boyunda, 65 kilo ağırlığındaki Leonardo DiCaprio'yu asıl çekici kılan kırılganlığı.

DiCaprio, 19 yaşında What's Eating Gilbert Grape filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar adayı oldu. Bu filmden sonra da yönetmenlerin gözdesi olan aktör bugün çok kazanıyor. DiCaprio, Robert De Niro ve Ellen Barkin ile birlikte This Boy's Life, Sharon Stone ve Gene Hackman'la The Quick and the Dead filmlerinde rol aldı. Modern bir Shakespeare uyarlaması olan Romeo ve Juliet'de Claire Danes ile başrolü paylaştı. Marvin's Room ve The Man in the Iron Mask adlı filmlerde de rol aldı. Aktörün yaşam öyküsü daha annesinin karnındayken şekillenmeye başlamış. Leonardo Wilhelm DiCaprio'nun annesi Irmelin DiCaprio oğluna hamileyken bir sanat galerisini geziyormuş. Leonardo Da Vinci'nin resimlerine bakarken, oğlundan hafif bir tekme yemiş. İşte o anda, genç kızların gönüllerinde taht kuran bu ünlü aktörün adı Leonardo olarak belirlenmiş. DiCaprio, fakir bir ailenin çocuğu. Oyunculuğa başlamasının nedeninin ailesi için para kazanmak olduğunu söylüyor. Leo, okulda, özellikle matematik dersinde kopya çektiğini itiraf ediyor. İyi bir öğrenci olmadığını kabul eden Caprio, öğrenmek istemediği şeylere asla konsantre olamadığını da belirtiyor. Oyunculuğa üvey kardeşi Adam bu işten para kazandıktan sonra heves etmiş. Leo ilk kez 5 yaşındayken bir TV şovunda rol almış. 10 yaşındayken bir rol dağıtımında iş alması üzerine babasının ‘‘Bir gün, Leonardo, sen de aktör olacaksın’’ sözünü hiç unutmuyor. Zaten sinema dünyasında elde ettiği başarılar da bu sözü sürekli doğruluyor.

Beatles hayranı, 68 kuşağı bir anne-baba tarafından yetiştirilen Leonardo DiCaprio'nun en büyük lüksü film çevirdiği zaman hafta sonunu birlikte geçirmek istediği yakın arkadaşlarına uçak bileti göndermek. Sinema oyunculuğunu düşünmeden önce, balinalara ve yunus balıklarına aşkı nedeniyle okyanus bilimcisi olmak isteyen genç oyuncunun özelliklerini merak eden hayranlarına duyurulur: Leonardo, en fazla makarnayı seviyor ve çok iyi makarna pişiriyor. Michael Jackson'u çok iyi taklit edebiliyor ve harika ‘‘break’’ dansı yapıyor. Puroya düşkün. En sevdiği ressam Van Gogh. Favorisi Meg Ryan. Kendisine örnek aldığı oyuncu ise Robert De Niro. Onun için ‘‘birlikte çalıştığım en büyük oyuncu’’ diyor. Balık gibi yüzüyor ve dalıyor. En önemli özelliği ise tırnaklarını kemirmesi. Kısaca Leonardo DiCaprio bir anti-star.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!