Lolipop

Güncelleme Tarihi:

Lolipop
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Haberin Devamı

Müziğe ayda 150 lira

Müzik sektörü hızla kabuk değiştiriyor. Albümler daha az satıyor. Gençler müziği yeni mecralardan dinliyor. İşte bin 297 gençle yapılan araştırmanın sonuçları

Youth Republic, Bigumigu İletişim Trendleri ve Marketing Türkiye dergisi tarafından hazırlanan ‘Gençlik Trendleri Raporları’nın ilki bu ay yayınlanıyor. Araştırma 340 lise, 319 üniversite ve 638 genç profesyonel olmak üzere toplam 1297 gençle yapıldı.
- Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından biri Türkiye’de özellikle gençler arasında cihaza kayıtlı müzik ve orijinal albüm dinleme devrinin kapandığı yönünde. Gençler müziği en çok internetteki müzik paylaşım sitelerinden dinliyor. Video paylaşım siteleri müzik dinlenilen yerler arasında ikinci sırada bulunuyor. Bu durumda sanatçılara müzik paylaşım sitelerini daha düzenli ve aktif kullanma görevi düşüyor.
- Türk gençliği müziği paylaşmayı seviyor. Gençlerin zamanlarının çoğunu sosyal paylaşım sitelerinde geçirdiğini zaten biliyoruz. Yeni nesil için müzik dinlemek artık bireysel bir aktivite değil. Müzik paylaşım sitelerinden dinlenen müzikleri her 10 gençten sekizi çevresiyle paylaşıyor. Paylaşılan şarkıyla içinde bulunulan ruhsal durumla ilgili mesajlar veriliyor.
- Gençler çevrelerindeki insanların beğendiği sanatçı/grup ya da şarkılara ekstra kulak kabartıyor. Arkadaşlarımızın paylaştığı şarkıların yüzde 80’inini dinliyormuşuz. Sanatçılarımızın sosyal medya için profesyonel destek almalarında fayda var. Bu sayede şarkılarını en doğru kesimle paylaşabilirler.
- Müziğe en çok para harcayan üniversite öğrencilerinin müzik etkinliklerine aylık olarak ayırdıkları miktar yaz aylarında 150 lirayı geçiyor. Bu beklenen sonuç aslında yaz aylarında konserlerin artmasıyla paralel olarak ilerliyor. Ne de olsa her yaz şehre bir
star, kampüslere festival geliyor.

PERDE ARKASI

Haberin Devamı

- Onur Mete 19 yıl aradan sonra yeni şarkılarla albümünü hazırladı.
- Galatasaray ‘Kongre ve Divan Kurulu’ üyesi olan Ali Kocatepe eşi Aysun Kocatepe ile birlikte ‘Ya Sen Ya Hiç! Galatasaray’ adlı bir şarkı hazırladı. Yakında çıkacak single’da şarkının iki farklı versiyonu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!