Lodosa 7 kurban

Güncelleme Tarihi:

Lodosa 7 kurban
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2005 18:52

Lodosun etkisiyle kömür sobalarından sızan zehirli gaz İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Zonguldak’ta 7 kişinin ölümüne neden oldu. Bodrum’da da çatıda çalışan bir usta, lodosun etkisiyle uçarak can verdi.

EGE, Marmara ve Batı Karadeniz’i etkisi altına alan şiddetli lodosta yatmadan önce söndürülmeyen kömür sobaları yine ölüm getirdi. Sobalardan sızan zehirli gazlardan 6 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi zehirlenme nedeniyle hastanelere taşındı. Bodrum’da ise bir marangoz şiddetli rüzgarda düşüp boynu kırılarak öldü.

Tekirdağ’da Karaağaç Beldesi’nin Kazım Karabekir Mahallesi’nde 26 yaşındaki Atilla, 21 yaşındaki Özcan ve 19 yaşındaki Sinan Pakır kardeşler, önceki gece sobayı yanık bırakıp uyudu. Gece çıkan şiddetli lodos nedeniyle sobanın karbonmonoksit gazının bacadan geri tepmesi sonucu, 3 kardeş zehirlenerek hayatını kaybetti.

İstanbul’da Maltepe, Fındıklı Mahallesi Tekin Sokak 4/1 numarada yalnız yaşayan 24 yaşındaki elektronik mühendisi Serkan Güler önceki gece sobasını tedbir olarak su döküp söndürerek yatağa girdi. Ancak sobanın yeniden tutuşması yüzünden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Genç mühendisin ölümü dün işe gitmemesinden şüphelenen arkadaşlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı.

Zonguldak’a bağlı Sevriler Beldesi Çamköy Köyü’nde 65 yaşındaki Hasan Top ile 63 yaşındaki eşi Saniye Top, önceki gece elektrikler kesilince ısınmak için kömürlükteki jeneratörü çalıştırdı. Daha sonra uykuya dalan Top çifti, jeneratörün egzozundan çıkan karbonmonoksit gazının rüzgarın etkisiyle banyo ve tuvalet penceresinden evin içine dolması sonucu zehirlenerek öldü.

Bursa’da ise kömür sobasından zehirlenen 46 yaşındaki Oğuzhan Dikel’in cesedi arkadaşları tarafından evinde bulundu.
/images/100/0x0/55eac817f018fbb8f896571f

Bodrum’un Gündoğan Beldesi’nde bir villanın çatı katına pergola yapmaya çıkan 55 yaşındaki marangoz ustası Mehmet Usta, şiddetli fırtınada dengesini kayberek 7 metreden düştü. Mehmet Usta boynu kırılarak hayatını kaybetti.

Çocuklar da zehirlendi

Manisa’da lodosun etkisiyle kömür sobalarından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4’ü çocuk 40 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Bursa’da ise aralarında çocukların da bulunduğu 180 kişi kömürden zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!