Lodos İstanbul'u vurdu

Güncelleme Tarihi:

Lodos İstanbulu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maltepe-Bostancı, Bakırköy-Yenikapı arasındaki sahil yolu, şiddetli lodosla birlikte oluşan dev dalgalar nedeniyle trafiğe kapanırken, Kartal, Maltepe, Bostancı ve Bakırköy sahilinde bulunan cafeterya ve restaurantların bazılarını da su bastı.

Öte yandan, Bağcılar'da elektrik telleri yola devrildi. Kadıköy'de de birkaç ağaç şiddetli rüzgara dayanamayarak park halinde bulunan araçların üzerlerine devrildi.

Bu arada yetkililer, Bostancı'da bulunan Marmara Yelken Kulübü'nde demirli bulunan yaklaşık 15 teknenin de dalgaların altında kalıp battığını bildirdiler. Etkisini sürdüren Lodos, saat 06.00 sıralarında başlayan yağmur nedeniyle nispeten azaldı.

Bu arada, şiddetli lodos nedeniyle Bakırköy sahilinde bir gemi de karaya vurdu. Adı ve bandırası henüz tespit edilemeyen bir gemi, gece 04.00 sıralarında Menekşe Sahili'nde karaya vurdu. Şiddetli lodos nedeniyle henüz gemiye ulaşılamazken, gemiden denize mazot sızıntısının olduğu bildiriliyor.

Bu arada, Liman Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Küçükçekmece açıklarında 'Kayalar'' adlı bir balıkçı teknesi de batma tehlikesi geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!