Lodos çamları kökünden söktü

Güncelleme Tarihi:

Lodos çamları kökünden söktü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 01:48

Ege ve Akdeniz bölgelerinde can kaybına neden olan şiddetli yağış ve sel etkisini kaybederken, Antalya'da lodos ağaçları devirdi. Antalya'dan Muğla'ya kadar olan sahil boyunca ormanlık bölgelerde yüzlerce çam ağacı köklerinden söküldü.

Fethiye'nin Karagözler ve Gökçeovacık mevkilerinde bayramın ilk iki günü yağmurla birlikte devam eden fırtına çok sayıda çam ağacının kökünden devrilmesine neden oldu. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yağmur nedeniyle toprağın yumuşadığını, fırtınanın da ağaçları devirdiğini söyledi. İki gün devam eden yağıştan sonra lodosun vurduğu Antalya'da Fatih Camii'nin minaresi dün sabaha karşı yıkıldı. Olayın gece meydana gelmesi nedeniyle şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Antalya Liman Kavşağı'nda bulunan 2.5 metrelik dev Altın Portakal Heykeli ile çok sayıda palmiye de devrildi. Manavgat İlçesi'nde sel sularına kapılan 5 kişiden kayıp olan 3'ünü arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. Manavgat Irmağı'nda su seviyesi 1.5 metre yükselince, çevredeki ev ve işyerleri su baskını tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Su seviyesinin daha da yükselmemesi için Karacaören Barajı'nın kapakları kapatıldı. Manavgat'ta sel bakınına uğrayan 30 işyeri ile 70 evi su bastı. Serik İlçesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle Köprüçay Irmağı taştı. 1800 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nun bulunduğu alan sular altında kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!