Liverpool’da yüzebilen bir turist otobüsü battı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool’da yüzebilen bir turist otobüsü battı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 15:50

İngiltere’nin Liverpool kentinde turistlere kenti gezdiren bir ‘’yüzen otobüs’’ battı.

Haberin Devamı

Son üç ay içinde Liverpool'da ikinci kere yaşanan olayda, aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişi dondurucu sudan çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Albert İskelesi'nden denize inmesinin ardından dört dakika içinde tamamen sulara gömülen otobüsten çıkartılanlar olay yerine gelen 19 ambulansta tedavi altına alınırken sağlık görevlileri bir kaç kişinin şok geçirdiğini ancak kazada yaralanan olmadığını açıkladı.

Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri ve bir askeri helikopter uzun süre suda unutulan biri olmadığına emin olunması için bölgeyi taradı.

Mersey Nehri'nde gerçekleştirilen ve şehrin önemli turistik aktivitelerinden biri olan yüzen otobüs turlarının, güvenlik araştırmaları tamamlanana kadar sadece karada devam edeceği açıklandı.

Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson Twitter’da yaptığı bir açıklamada, "Herkesin güvende ve sağlıklı olduğuna emin olmadan, yüzen otobüs turlarının geleceği ile ilgili resmi bir açıklama yapmayacağım" dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Elmas Jübile kutlamaları kapsamında İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve eşi Prens Phillip de Liverpool’da bir yüzen otobüs turuna katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!