Son dakika haberi: Seçil Erzan'ın tutukluluk hali devam edecek... 'Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 21:16

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Semih Kaya'dan önce söz alan Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" dedi. Mahkeme, Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin konuştuğu fon vurgunu olayında dolandırıcılıkla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve 6 sanık, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

ERZAN'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. Bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Saat 11.00 sıralarında başlayan duruşma akşam saat 21.00 sıralarında sona erdi.

"SPORCULARIN VE FATİH TERİM'İN İÇİNDE OLDUĞU FONDAN BAHSETMİŞ EŞİME"

Seçil Erzan'ın kuzeni tanık Tanın Yılmaz, "Seçil ile bankacılık ilişkim 2012 de başladı. Seçil'e ben koşulsuz güvendim. Ailemden biri olduğu için. 2012 den 2020'ye kadar belli miktarda paralar vermiştim. 2023 Ocak ortasına kadar Seçil'de bir gariplik vardı. Seçil benden sürekli para talep ederdi. 8 Mart'ta tarihinde fon olayını duydum. Sporcuların ve Fatih Terim'in içinde olduğu fondan bahsetmiş eşime. Ben 1.8 milyon dolar verdim. 1 milyon 265 bin dolar alacağım varö dedi.

"BANA GÖRE YILLARDIR SEÇİL ERZAN DEMEK DENİZBANK DEMEKTİ"

Tanık Fırat Özdemir, "2011 yılında tanıdım Seçil Erzan'ı. Beni bankaya çağırdı görüşmeye. Ve fon olduğunu bankanın özel müşterilerinin girebileceği, genel müdürler Hakan Ateş, Aydoğdu'nun da içinde olduğunu ve paraların elden alındığını söyledi. 2022 Aralık'ta 3 milyon 400 bin dolar elden verdim. Daha sonra bu paranın 4 milyona tamamlanması  gerektiğini söyledi bende  646 bin dolar daha verdim. Fonda açık olduğunu söyleyince 1 milyon 400 bin dolar daha Ocak ayının sonunda verdim.  Ana paradan 1 milyon 14 bin dolar alacağım var. Bu dosyada sadece Semih Kaya'nın menajerliğini yaptım. Şüphelerim arttığında Semih Kaya'ya bunu sormuştum. Bana göre yıllardır Seçil Erzan demek Denizbank demekti. Seçil Erzan'a olan güvenim şahsına değil aynı zamanda Denizbank'adır" diye konuştu. 

"HERKES FAİZİN PEŞİNE DÜŞTÜ"

Tanık ifadelerine karşı söz alan Seçil Erzan, "Ben banka müdürü koltuğumdan bir saat önce istifa etmiş olsam kimse bana para vermezdi. MASAK doğruyu ortaya çıkarır. Söylenenler doğru değil. Tüm hesap hareketleri ortaya çıksın.  İnsanlara nasıl zorla kredi çektireceğim. Bir borç batağına düştüm. Herkes faizin peşine düştü anaparanın değil. Bagajı açıyordum paraları kapışıyorlardı, kapanın elinde kalıyordu. Bunlarla uğraşmaktan işime gücüme odaklanamıyordum. Ben niye kendimi mağdur edeyim. Sabahın 5'inde Arda arıyordu. Hiçbir şeye yetemiyordum. Candaş'ı mağdur ettim, buralara düşürdüm. Ben böyle birisi değildim. İnsanlar beni seviyordu. Herkes bana yardımcı olsun, birlikte bulalım bu paraları kimler aldıö dedi. Savunmasında sesi titreyen Seçil Erzan, "Ben olanları kabul ediyorum. Ayhan Akman'ın para hareketlerine bakılsın. Annemin bana ihtiyacı var. Beni kapatın sadece annemin yanında kalayım. Herkese ben borçlu çıktım" dedi. Bunun üzerine salondakilerden biri "Yalancı" dedi. Seçil Erzan'ın avukatı ise "Yalancı diyenlerin yalanını çıkaracağım. Nazlı Can akrabalarına giden paraları anlatsın. Ali Yörük, Seçil'in haberi olmadan aldığı paraları söylesin. Çok sinirliyim çünkü Seçil, 'Zaten ben cezaevindeyim, Allah belamı verdi. Ama para alanlar da söylesin' diyor. Her gün yeni tanık dinleteceğim. Madem paranız kaldıysa savcılığa şikayetçi olsaydınız, o zaman bu kadar insan şikayetçi olmayacaktı" dedi.

SEÇİL ERZAN VE ALİ YÖRÜK'E TUTUKLULUK DEVAM KARARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verdi. Seçil Erzan'ın bankadaki hesap hareketlerinin, Erzan'ın cep telefonundaki banka çalışanlarıyla konuşmalarının ve Ali Yörük ile Semih Kaya arasındaki banka hesap hareketlerinin istenmesine hükmetti.

EMRE, ARDA, SELÇUK VE MUSLERA'NIN SONRAKİ CELSE GELMEMESİ HALİNDE ZORLA GETİRİLME KARARI

Heyet, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını karar verdi. Mahkeme, sanığın telefonunun şifresini 10 gün içerisinde mahkeme sunması için süre verilmesine, Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven'in kimlik bilgilerinin istenmesine, geldiği takdirde tanık sıfatıyla dinlenmesi için zorla getirilmesine hükmetti. Mahkeme, Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan, Çevik Çeviker, Selçuk Oğuztürk, Nilgün Arabacı, Hakan Kıran'ın tanık olarak dinlenmeleri için zorla getirilmelerine karar verdi. Mahkeme, Bozcaada'daki taşınmaza kimler tarafından şerh konulduğunun tespit edilmesine karar verdi.

DURUŞMA 8 MART 2024'E ERTELENDİ

Mahkeme, dosyada bulunan müştekilerin sanık Seçil Erzan tarafından yapılan sorgulamalara ilişkin Log kayıtlarının istenmesine, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devamına, 2020-2023 yılları arasında Seçil Erzan ile birlikte bankada çalışan kişilerin kimlik bilgilerinin istenilmesine karar verdi. Heyet, Denizbank'ın dosyaya sunduğu güvenlik kamera görüntüsünün bilirkişi heyeti oluşturularak rapor oluşturulmasına, soruşturma aşamasında Seçil Erzan'dan alınan belgelerin kolluk kuvvetlerinden mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart 2024 tarihine erteledi.

"ÇARIKLI MİLYONER OLDUK"

Müşteki Nuray Şengüler Erzan ifadesinde, Seçil Erzan'ı 15 yıldır tanıdığını, eşinin hastane masrafları için sürekli para çektiği dönemde kendisine fon teklifinde bulunduğunu söyledi. Şengüler, toplamda 10 milyon lira ve 56 bin dolar verdiğini belirterek "Bu paradan 312 bin lira verdi. Ama sonradan geri aldı. Çok mağdur oldum. İnsanlara yardıma etmeyi seven birisiyim yardım ederken yardım alacak duruma düştüm. Eşimi dokuz aydır hastaneye götüremiyorum. Çarıklı milyoner olduk. Kağıtta milyonlar yazıyor. Evde beş kuruş para yok. Şikayetçiyim" dedi....

 

SEMİH KAYA İFADE VERİP DURUŞMA SALONUNDAN AYRILDI

Semih Kaya, ifade verdikten sonra duruşma salonundan ayrıldı. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

ERZAN İLE SEMİH KAYA YÜZLEŞTİ

Fon vurgunu davasında duruşmaya 45 dakika ara verilirken CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz da duruşmada Semih Kaya ile Erzan arasında geçen diyaloğu anlattı. 


Semih Kaya'nın Erzan'a şiddet uyguladığı iddiaları vardı ve Erzan da bu iddiayı yalanlamıştı. Semih Kaya "Seçil Erzan'a kötü davranışım olmadı" dedi.


Erzan, Semih Kaya'nın savunmasından sonra "Ben Semih Kaya'ya bir şey sormak istiyorum" dedi.


Erzan, "Semih Kaya bana 'Bu para gelmek zorunda. ne olursa olsun bu para gelecek' ifadesini kullandı mı kullanmadı mı, söylemesini istiyorum" dedi.


Semih Kaya ise Erzan'ın bu sorusu üzerine "Asla bir şey söylemedim. 10 yıldır futbol oynuyorum. Sözleşmelere bakarsanız gelirimi göreceksiniz. Erzan kimdir ki bana ev alacak, onun bana verdiği paraya muhtaç olacağım" dedi.


Davada ilk kez sanıkla bir ikili yüzleşme oldu.

'FATİH HOCA FONDAN BAHSETMEDİ'

Duruşmada hakim, Av. Candaş Gürol'a "İfadenizde avukatı olduğunuz halde bu olaylardan habersiz olmanız nedeniyle Fatih Terim’e kırgın olduğunu söylemişsiniz." sorusunu yöneltti.


Fatih Terim ve ailesinin 1, 1 buçuk sene kadar öncesinde avukatlığını yaptığını söyleyen avukat Candaş Gürol, "Seçil Erzan'ın illegal bir şeyler yaptığını kesinlikle bilmiyordum. Bir fon konuşuluyordu ama bankacılık faaliyeti olduğunu düşünüyordum. Olaylar olduğunda hocayla konuştum. Fatih hoca bankaya para yatırdığını söyledi ama fon gibi bir sistemden bahsetmedi. Sadece hasar tespiti yapalım dedi. Duygusal olduğum bir dönemdi, hocaya kırgın olsam da kendisiyle ve ailesiyle iyi bir şekilde bitirdim ilişkimi" dedi.


"SEÇİL'İN BÖYLE BİR İŞİN İÇİNDE OLMASI HAYAL GÜCÜMÜN DE ÖTESİNDEYDİ"



Gürol ifadesinin devamında, "Fon ibaresini duyuyordum, 'bankanın müşterilerine banka içinde yüksek getirili bir yatırım aracı var' demişti. Ben kimler var kimler yok sormadım ama fon, banka ibaresi ve yöneticilerinin ibaresini duydum. Seçil'in böyle bir işin içinde olması hayal gücümü de ötesindeydi. Bu durumu 1 kere sorarsınız, 10 kere sorarsınız, 100 kere sorarsınız. Ben bininciyi soramadım. Bir sürü insan vardır, kamera vardır, demek ki illegal bir şey yok ortada dedim" diye konuştu. Ayrıca Gürol ifade verdiği sırada sorulan soru üzerine "Buse hanım ve eşi elden verdik deyince ben Fatih hocanın da bildiğini düşünmüştüm" dedi.

ERZAN'IN ESKİ SEVGİLİSİ: HER ŞEY İYİ GİDERKEN BU HALE GELDİK

Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol da duruşmada söz aldı. Seçil Erzan ile Semih Kaya'nın konuşmalarının ardından mahkemeye tanık sıfatıyla ifade veren Gürol, Seçil Erzan ile 2022 Temmuz ayında tanıştığını ve kendisiyle duygusal ilişkilerinin başladığını söyleyerek, "Benim tanıdığım dönemde Seçil bankada çalışıyordu, sevilen, başarılı ve çalışkan bir kadındı. Herhangi bir illegal davranışını görmedim. İyi bir müdür olarak kabul edilen biriydi, herhangi bir sorunumuz yoktu. Aralık ayının sonları, Ocak ayının bu zamanları Seçil ile ilgili her şey 180 derece bozulmaya başladı. Hayat dolu insan gitti, gizli telefon konuşmaları olmaya başladı. Birkaç defa denk geldim, Candaş geldiği anda telefon kapanmaya başlar oldu. Beni aldattığını bile düşündüm. Açıkçası ben Seçil ile her şey çok iyiyken bir anda 180 derece dönmesine şaşırdım" dedi.



"İBRAHİM ÇAĞLAR İLE OLAN PARANIN GELİŞ GİDİŞ HİKAYESİ BU"

İsmail İbrahim Çağlar'ın hem müvekkili hem de sevdiği bir dostu olduğunu belirten Gürol, "Seçil ile ayrıldığım dönemde beni aradı ve görüştük. Para yatıracağını ve kar elde edeceğini söyledi. Ben, 'Avukatım ama yatırımcılıktan hiç anlamam' dedim. Bana 'parayı senin üzerinden getirsem olur mu' dedi. Bu durum bende bir korku oluşturdu. Seçil'i aradım 'İbrahim beye böyle bir şey mi dedin' dedim. Fon alışveriş sözleşmesi yaptık, anlaştık dedi. Para hesabıma geldi, benim üzerimden gelecekti ve benim işim bitecekti. Parayı alacağı günden bir gün önce İbrahim abinin bir yakını vefat etti, cenazeye gitti. Bana 'parayı sen git al, ofise bırak, alacaklar' dedi. Nakit para taşıyacaktım, tedirgin oldum. İbrahim Çağlar ile olan paranın geliş gidiş hikayesi bu" şeklinde konuştu.

"SEÇİL'E BASKI YAPMADIM"

Seçil Erzan'ın avukatı tarafından, "Paranızı almak için mi baskı yaptınız?" sorusu üzerine Semih Kaya, “Baskı yapmadım" dedi. Avukatın ısrarlı soruları sonrası Semih Kaya, “İlk duruşmada benim Seçil Erzan'ı tehdit ettiğim, şiddet uyguladığım söylendi. Avukat hanım televizyonda da bunları söyledi. Ancak Cuma günü yapılan duruşmada Seçil Erzan bunları yapmadığımı söyledi" dedi.

 

"İMZALI, KAŞELİ, QR KODLU BELGELER VAR"

"Size hiç Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu fonu dedi mi?" sorusuna ise Kaya, "Hayır. Bu fonu tamamen Semih Kaya adına açıldı ve saklamalı fon diye söyledi" şeklinde cevapladı. "Elinizdeki belgeler bankanın mıydı?" sorusuna da Kaya, "Seçil Erzan imzalı Denizbank kaşeli belgeler var. Hatta bankanın QR kodlu belgeleri vardı" dedi. Semih Kaya, basında Selçuk İnan'ı fona kendisinin soktuğu yönünde iddialar çıkmasına da değinerek cep telefonundan mesajlaşmalarını okuyup bunun doğru olmadığını ifade etti. Avukat Rezan Epözdemir'in "Banka içi yazışmalar var mıydı elinizde?" sorusuna Kaya, "Seçil bana, icra komitesi üyesi Mehmet Aydoğdu ile aralarındaki açık uçlu döviz fonundan 10 milyon dolarlık peyder pey çıkışıyla ilgili maili göndermişti" diyerek o e-maili okudu.


Seçil Erzan'ın evine bir kez gittiğini söyleyen Kaya, "Mart ayında ödeme alamadığımız bir dönemdi. Ödeme çıktığını söyleyerek beni evine çağırdı. O dönem kamptaydım. Çıkamayacağımı düşünüp beni çağırdığını düşünüyorum. Çıktım gittim. 15 dakika kadar evinin önünde konuştuk. Her şeyin düzeleceğini söyleyip beni ikna etmeye çalıştı" dedi. Semih Kaya toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan'a verdiğini söyledi. Mahkeme başkanının, "Sanık en çok parayı sizin aldığınızı söylüyor" sorusuna Semih Kaya, "Seçil Erzan'ın herhalde matematiğinde bir problem var çünkü kesinlikle fazla almadım. Kendisi tarafından sürekli bir kurgu planlanılıyor, cezaevindeyken benim taksitlerimi mi ödedi?" dedi.

 

MAHKEME BAŞKANI KAYIP ÇANTAYI SORDU

İçerisinde GPS cihazı bulunan çanta sorulunca Semih Kaya, "Kendi hesabıma para yatırmıştım. Kalan boş çantayı Seçil bana 'Al sen de kalsın' dedi. Ben de arabamın bagajına koydum. Daha sonra çantanın öttüğünü duydum. Doğal olarak ürktüm. Seçil'i aradım. Durumdan bahsettim. Çantanın Atilla Baltaş'a ait olduğunu öğrendim. Ondan önce Atilla'yı hiç tanımıyordum. Beni arayınca çantayı sorup 'Şikayetçi olacağım' dedim. Atilla, Seçil ve ben bir görüşme yaptık. Atilla daha önce arabasından çantasının çalındığını, bu yüzden GPS taktırdığını söyledi. Bana şikayetçi olduğu belgeyi görünce ben de üzerinde durmadım" dedi.


Mahkeme Başkanının "Hiç şüphelenmediniz mi birinizin parası diğerinde çıkıyor, paranın kaynağı konusunda?" sorusuna Semih Kaya, "Hayır, şüphelenmedim" diye cevap verdi.

 

"ERZAN KİM Kİ BANA EV ALIYOR"

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan, Semih Kaya'ya şu soruyu yöneltti: 21 Eylül’de Ali Yörük’e gönderdiğiniz 350 bin doların karşılığında 6 gün sonra 725 bin dolar aldınız. Ve bunun normal bir işlem olduğunu mu düşündünüz?

Semih Kaya: Benim yaptığım anlaşmanın karşılığı bu sayın hâkim?

Hâkim: Ne demeye getiriyorsunuz avukat hanım?

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan: Semih Kaya, bu parayı aynı gün Bodrum’daki villanın peşinatı olarak gönderdi. Bu evi ona Seçil aldı, demeye getiriyorum.

Semih Kaya: Seçil Erzan kim ki bana ev alıyor? 14 sene üst düzey futbol oynadım. Kazandığım paralar belli kontratlarım belli O kim ki bana para kazandıracak ev alacak?

"HERHALDE MATEMATİK BİLGİSİNDE PROBLEM VAR"

Seçil Erzan, duruşmadaki savunmasına şu sözlerle devam etti:

Kimden ne kadar aldıysam artı eksi çıkacaktır. Ben Florya şubede çalıştığım dönemde ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. İkincisi de yüksek faiz beklentisiyle verdiler... 

Seçil Erzan: Banka bu yaşananları daha erken farkedebilirdi. Herkes bu paranın nerede olduğunu soruyor. Bu para ben de değil. Her şey birbirine girdi. İş çığırından çıktı...

Bir kaydını tutmadın mı? sorusu üzerine...
Seçil Erzan: Banka tüm ajandalarımı aldı benden... 

Semih Kaya: Seçil Erzan'dan 3.5 milyon dolar parça parça para aldım. Aldığım paraların hepsini denizbank hesabına yatırdım

Semih Kaya: Seçil Erzan bana banka yöneticileri ile mailleşmelerini gönderdi. Buyrun sayın başkan siz de bakabilirsiniz...

Mahkeme Başkanı: Seçil Erzan size fazla fazla para verdiğini söylüyor

Semih Kaya: Herhalde matematik bilgisinde problem var. Bir kurgu yapıyor...

PARÇA PARÇA 3.5 MİLYON DOLAR ALDIM

Semih Kaya, duruşmadaki ifadesinde sisteme nasıl dahil olduğunu anlattı. Kaya, konuşmasında şu sözleri kullandı:

2011’de GS’de oynamaya başladıktan sonra Denizbank’tan özel bankacılık hizmeti almaya başladım. 2022 Nisan ayında Seçil Erzan aradı ve ‘saklı fon’ adı altında bir yatırım hesabından bahsetti. Bankadaki paramın 300 bin dolarlık kısmını verdim nisana ayında.. Bana resmi bir belge sundu, antetli ve imzalı bir kağıtta. Erzan, mayıs ayında KKM hesabımdaki 1.2 milyon lirayı da bu fona aktarmamı teklif etti. 60 gün kala KKM’yi bozdum, parayı çektim ve dolara çevirip Ali Yörük’e ile Seçil Erzan’a teslim ettim. Erzan, temmuz veya ağustosta Levent’te şube müdürü oldu. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euroluk paramı da Levent şubeye aktardım.

Hâkim: O ana kadar para almadan mı verdin?

Semih Kaya: Aldıklarımı da aynı şubeye yatırdım.

Hâkim: Aldıklarını da söyle… Ne kadar aldın?

Semih Kaya: 3.5 milyon dolar aldım, parça parça.

Hâkim: Başlangıçta sana bir banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun veya Fatih Terim’in adını verdi mi?

Semih Kaya: Hayır. Sadece saklama hesaptaki bir fon olduğunu söyledi.

ARKAMDA KORUMALAR OLSA BURADA OLMAYACAKTIM

Erzan'ın savunmasına ilişkin detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz şu sözlerle anlattı:

11:30'da başladı duruşma. Semih Kaya tanık sıfatı ile çağrıldı ancak Erzan söz istedi. Yine sık sık 'korkuyordum' ifadesini kullandı. "Florya'da çalıştığım dönemde kiminin seçil ablasıydım. Müdür olarak aldı o paraları. O insanlara bana banka müdürü olduğum için verdi. Bana o paraları özel ilişkilerinden dolayı vermedi." dedi. Sık sık pişmanlığını ifade etti. "Yalan söyledim. Çok pişmanım. Bedelini ödüyorum. Gerçekler açığa çıksın. Herkes benden aldığı paraları söylesin" dedi. Erzan para verdiği isimleri tek tek sıraladı. Gerçekten mağdur olanlar var deyip Emre Belözoğlu'nun ismini verip "gerçekten mağdur" oldu dedi. Mağdur olduğunu söyleyenlerin hesap hareketleri incelensin dedi. Cuma günkü ifadelerine benzer ifadeler verdi. "Arkamda korumalar olsa burada olmayacaktım" dedi. Erzan "Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" ifadelerini kullandı.


EMRE'NİN PARASINI 10 KİŞİ PAYLAŞTI

Duruşmada sözlerine devam eden Erzan, "Ben Semih Kaya'ya fon olduğunu söyledim ama çok fazla çekme de dedim. Biraz bekle, senin adına resmi bir şekilde yaparız ondan sonra çekersin dedim. 8 Mart'ta Merve ve Tanın'ı en yakınlarım olarak Fırat Özdemir'le görüşmeye götürdüm. Ben yanlış yaptığımı anlatmaya çalıştım. Herkes daha değişik şeyler söylemeye başladı. Bana 'sen kiminle paylaşıyorsun parayı, kiminle yiyorsun' denmeye başladı, iş tamamen çığırından çıktı. Ben daha fazla faiz alan insanlara para yetiştirmeye başladım. Bu mağduriyetin sebebi benim evet ama bu para bende değil. Ben Trabzonlu bir kadın olsaydım bunlar olmazdı. Ben 8 Nisan'da her şeyi anlatmaya çalışırken evime gelirken darp edildim. Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı, ana parasını alanlar da oldu, fazla alanlar da. O saatten sonra ben herkese bu işin doğru olmadığını anlatmaya çalıştım, yanlış yaptığımı da ama kimse bana inanmadı. Ben bunların hepsinin tek tek çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Duruşmaya devam ediliyor.

"BANKA MÜDÜRÜ OLMASAM O PARAYI VERMEZDİ"

Tanık öncesinde söz alan sanık Seçil Erzan, "Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için tüm fazla aldığımı belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, HTS eşleşmeleri, özellikle gerçek mağdurlarla ilgili kayıtlar, hesaplarına yatan, çekilen tüm paraların kaynaklarının ispat edilmesini istiyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Kimden, ne kadar fazla aldım dediysem hepsi tek tek çıkacak, başka bir şey çıkmayacak. Kimilerinin 'Seço'suydum, kimilerinin 'kanka'sıydım. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım paraları, bu çok net hiçbir zaman aksini söylemedim. O koltukta banka müdürü Seçil Erzan yazmasaydı kimse bana para vermezdi. Bu insanlar bana bu paraları benimle olan özel ilişkilerinden vermediler. Ben fon dedim, sistem dedim, saklama dedim, miktar var dedim. Bedelini zaten ödüyorum, canımla buradayım, canımın bir kıymeti yok, annem ortada" dedi.


Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma devam ediyor.

"TERİM BANA 'MAĞDUR OLDUĞUNU' SÖYLEDİ"

Duruşmada hakim, Av. Candaş Gürol'a "İfadenizde avukatı olduğunuz halde bu olaylardan habersiz olmanız nedeniyle Fatih Terim’e kırgın olduğunu söylemişsiniz." sorusunu yöneltti.


Hakimin bu sorusu üzerine Avukat Candaş Gürol "Fazla duygusal konuşmuşum. Fatih Hoca’yla da konuştuk. Kendisinin de mağdur olduğunu anlattı." dedi.


Gürol, hakimin "Fatih Terim size fondan bahsetti mi?" sorusunu ise "Yok hayır, sadece bankaya para yatırdığını söyledi." diyerek cevapladı.

“HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN”

Semih Kaya’nın salonda girdiği sırada Seçil Erzan söz isteyince mahkeme başkanı tanık Semih Kaya’nın dışarı çıkarılmasını söyleyerek Erzan’a söz verdi.


“HEPSİ ARAŞTIRILSIN”

Söz alan Seçil Erzan, söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını her konuşanın kendisini yalanladığını söyleyerek, “Tüm fazla aldığını belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarla sizden yardım istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Doğru söylediğimin ortaya çıkması için araştırılmasını istiyorum. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum” dedi.


“BU PARALAR BENDE DEĞİL”

“Herkes doğrularını söylesin kim ne aldığını söylemezse maddi gerçeği ortaya çıkaramayız” diyen Erzan, “Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum” dedi. Seçil Erzan’ın ardından müşteki Nuray Şengüler’in ifadesi alındı.


 

BAKMADAN GEÇME!