Livaneli'ye İtalya'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Livaneliye İtalyadan ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalya’nın Sanremo kentinde 25 yıldır düzenlenen Uluslararası Besteci Ödülü, Zülfü Livaneli’ye verildi. Daha önce bu ödülü alanlar arasında Jacques Brelve Leonard Cohen gibi sanatçılar bulunuyor.

İtalya’nın Sanremo kentinde ünlü besteci Luigi Tenco anısına 25 yıldan bu yana düzenlenen Uluslararası Besteci Ödülü, bu yıl Zülfü Livaneli'ye verildi. Livaneli ödüle ‘‘eserlerindeki lirik gerçekçilik ve derinlik nedeniyle’’ değer görüldü. Sanatçı ödülünü, 22 Ekim'de Sanremo Ariston Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen bir törenle alacak. Törende Livaneli'nin bestelerinin seslendirileceği bir konser de verilecek.

Luigi Tenca anısına düzenlenen bu ödülü alanlar arasında, Jacques Brel, Leonard Cohen, George Brassens, Leo Ferre, Cesaria Evora, Lluis Llach, Joni Mitchell, Alan Stivell, Charles Trenet ve Tom Waits gibi ünlüler de bulunuyor.

Dostluk konseri yapılıyor

Bu arada TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, ve DİSK ile Yunanistan Genel Emek Konfederasyonu'nun (GSEE) birlikte düzenleyecekleri ve Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis, Maria Farandouri'nin 8 Eylül tarihinde yapılacakken, Atina depremi nedeniyle ertelenen 'Birlikte' konseri 12 Ekim'de İstanbul'da, 13 Ekim'de de Atina'da yapılacak.

DİSK'den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan ve Türkiye işçi konfederasyonları arasında yıllardır sürdürülen dostluk ve dayanışma faaliyetlerinin bir parçası olarak düzenlenen, Thedorakis, Farandouri ile Livaneli'nin katılacağı dostluk konserinin 12 Ekim'de İstanbul'da, 13 Ekim'de de Atina'da yapılacağı bildirildi. Açıklamada, 8 Eylül tarihinde yapılması planlanan ancak Atina depremi ile ertelenen konserin biletlerinin de geçerli olacağı belirtildi. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenecek konser, saat 19:30'da başlayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!