Livaneli’nin gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Livaneli’nin gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2006 00:00

Zülfü Livaneli’nin Fransa’da "ayın kitabı" seçilen "Mutluluk" (Delivrance) romanı için, Paris’te Champs Elysee bulvarındaki Turizm ve Tanıtma Müşavirliği salonunda seçkin davetlilerin katıldığı bir kokteyl düzenlendi.

Eski Kültür Bakanı Jack Lang’ın onur konuğu olarak katıldığı gecenin ev sahipliğini Türkiye’nin Fransa Tanıtma Müşaviri Serpil Varol üstlenirken gecenin açılışını UNESCO Büyükelçimiz Numan Hazar yaptı. "Herkes İçin Kütüphane Derneği"nin aylık dergisi "Notes Bibliographiques"in ayın kitabı seçtiği "Delivrance" için düzenlenen geceye Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin, büyükelçilik ve diğer ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri, yazar ve şairler, UNESCO yetkilileri, Abidin Dino’nun eşi Güzin Dino’nun bulunduğu seçkin bir davetli grubu katıldı.

Gecenin açış konuşmasını Unesco Daimi Temsilcimiz Numan Hazar yaparken Fransa eski Kültür Bakanı Jack Lang, Livaneli’yi Fransa’da yayınlanan kitabı nedeniyle tebrik ederek "siyasetçi, yazar ve sanatçı" kişiliğini övdü. Zülfü Livaneli de konuşmasında Galimard Yayınevi tarafından "Delivance" adıyla yayınlanan son romanı "Mutluluk"un ayın kitabı seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!