Liselilerden Aktütün'deki öğrencilere mektup

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden Aktütündeki öğrencilere mektup
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 13:12

KAYSERİ Aydınlıkevler Lisesi'nde yapılan Demokrasi Meclisi Başkanı seçimi öncesi, adaylardan Ceylan Korkut, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Aktütün Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere gönderilecek mektubu okudu.

Ceylan Korkut, “Onlar terörün gölgesinde yaşayan, silah sesleri altında uyumaya çalışan, kendilerini ve ülkeyi korumak için köylerinin yakınındaki karakola gelen asker ağabeylerinin verdiği çikolata ile ağzını tatlandıran, sırf doğduğu yerden dolayı terörist gözüyle görülen çocuklardı. Adı Seher, Safiye, Çiçek, Mehmet, Hasan, Rojda ne fark eder? Onlar çocuktu. Bizim gibi, bizler gibi” diye konuştu.
Aydınlıkevler Lisesi'nde Öğrenci Demokrasi Meclisi Başkanı'nı belirlemek için seçim yapıldı. AKP Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen de sembolik oy kullandı. Seçim öncesinde öğrencilere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından bloknot ve üzerinde uyarıcı mesajlar bulunan broşür dağıtıldı. Öğrenci Başkan adayı Ceylan Korkut, seçimden önce Aktütün Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere gönderilecek mektubu okudu. Ceylan Korkut, bir gün hiç adını bile duymadığı, haritadaki yerini bile bilmediği Aktütün İlköğretim Okulu’nda okuyan çocukları gördüğünü belirterek, “Işıl ışıl gözlerinde ve o güzel yüzlerinde hüzün ve acı vardı. ‘Neler oluyor’ derken anladım. Onlar terörün gölgesinde yaşayan, silah sesleri altında uyumaya çalışan, kendilerini ve ülkeyi korumak için köylerinin yakınındaki karakola gelen asker ağabeylerinin verdiği çikolata ile ağzını tatlandıran sırf doğduğu yerden dolayı terörist gözüyle görülen çocuklardı. Adı Seher, Safiye, Çiçek, Mehmet, Hasan, Rojda ne fark eder? Onlar çocuktu. Bizim gibi, bizler gibi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!